• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik Komutanlığı Ekibi Öğrencilerle Buluştu

Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik Komutanlığı Ekibi Öğrencilerle Buluştu
İçişleri Bakanlığı'na bağlı Sahil Güvenlik Komutanlığı ekibi, Girne Üniversitesi öğrencileri ile Kariyer Günleri etkinliğinde buluştu.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Sahil Güvenlik Komutanlığı ekibi, Girne Üniversitesi öğrencileri ile Kariyer Günleri etkinliğinde buluştu.

Öğrencilere gelecekte kariyer planlamaları, Sahil Güvenlik Komutanlığı personel alımları ve kariyerlerini nasıl planlayacakları hakkında bilgiler verildi. Etkinliğe, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görev yapmakta olan İçişleri Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Personel Plan, Yönetim ve Eğitim Daire Başkanı Deniz Albay Günay Uzun, Personel Yönetim Şube Müdürü Deniz Yarbay Tarkan Düzgünçınar ve Personel Temin Şube Müdürü Binbaşı Mehmet Yılmaz'dan oluşan bir ekip ve hocalar katılım sağladı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın, teşkilat yapısı, hava unsurları, personel kaynakları, personel alımı yapılan yerler, deniz harp okulu, yapıları ele alınırken aynı zamanda da bu yapıların işleyişleri ve yeni mezun olmuş bir denizcinin bu kaynaklarla nasıl ilişki kuracağı hususuna değinildi.

SAHİL GÜVENLİK GÖREVLERİ, İŞ İLANLARI VE EĞİTİM OLANAKLARI ANLATILDI

Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlerinin de anlatımda yer aldığı bu etkinlikte deniz güvenliği, tıbbi tahliye, deniz emniyeti, deniz çevresinin kaynaklarının korunması ve denizde kolluk kuvvetlerinin görev ve harp dönemi görevlerine yer verildi. Etkinlik boyunca tanıtım filmleri ve slayt gösterilerine yer verilirken son bölümde ise iş ilanlarının takibi yurtiçi ve yurt dışı lisansüstü eğitim olanak ve bursları ve yurt dışı görev imkânları konuşuldu.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN, KARİYER PLANLAMALARINI YAPARKEN, SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ KAYNAKLARINDAN DOĞRU YÖNLENDİRMELER ALMALARINI SAĞLIYORUZ"

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç, Kariyer Günleri ile ilgili yaptığı açıklamada, Girne Üniversitesi olarak T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekibini öğrencileri ile buluşturmaktan duydukları mutluluğu ifade etti. "Girne Üniversitesi olarak öğrencilerimizin hem alanlarında en iyi şekilde eğitim almalarını, hem de kariyer planlarını yaparlarken alanlarının en tecrübeli uzmanları ile bir araya gelerek doğru yönlendirmeler ışığında planlarını yapmalarını sağlamayı kendimize amaç edinmiş bir kurumuz. Denizcilik eğitimi alan öğrencilerimizi T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekibi ile buluşturarak hem işe alım süreçlerini, hem işin kendi içindeki dinamiklerini birinci kaynaktan dinlemelerini sağladık. Öğrencilerimiz için son derece faydalı bir etkinlik gerçekleştirmiş olmaktan mutluyuz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim