• BIST 9548.09
  • Altın 2490.659
  • Dolar 32.4832
  • Euro 34.4281
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası şampiyonları ödüllerini aldı

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası şampiyonları ödüllerini aldı
Bilecik'e düzenlenen ve 44 ilden 250 öğrenci ile 87 eğitmenin katıldığı Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası sona ererken, dereceye giren öğrenciler...

Bilecik'e düzenlenen ve 44 ilden 250 öğrenci ile 87 eğitmenin katıldığı Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası sona ererken, dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

2017-2018 öğretim yılında, Türkiye geneli resmi/özel tüm 9-14 yaşları arasındaki öğrencilere yönelik, öğrencilerin düşünen, üreten ve karşılaştıkları problemler karşısında çözümler bulan bireyler olmalarını sağlamak amacıyla "Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası" Bilecik'te büyük bir katılım ile gerçekleştirildi. Türkiye'den 44 ilinden çocukların katıldığı turnuvada 250 öğrenci; Mangala, Kulami, Pentago, q-bitz, Reversi ve Equilibrio gibi birçok oyunda tatlı bir rekabet içine girdiler. Yarışma sonucunda; Amasya, Ordu, İzmir, Ağrı, Bursa, Sakarya, İstanbul, Bilecik, Ankara, Denizli, Muğla, İzmir, Kırıkkale, Nevşehir, Osmaniye, Hatay, Balıkesir ve Yozgatlı öğrenciler dereceye girerek, ödül sahibi oldu.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programda; Belediye Başkanı Selim Yağcı, Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Başkanı Şaban Kurt dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Gerçekleştirilen etkinlik hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik'te düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası ile şehrimizde birlik ve beraberlik tablosunun çizildiğini belirterek; "Bilecik'imiz ev sahipliği yaptı ve 44 ilden 245 öğrenci ve 87 öğretmenin katılımıyla düzenlenen büyük bir organizasyonun gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezimizde gerçekleştirilen ödül töreninde 2 gün boyunca birbiriyle tatlı bir rekabetin içine giren öğrencilerimize ödüllerini takdim ettik. Yurdumuzun dört bir köşesinden şehirlerin dereceye girdiği ve kardeşlik fotoğrafının çekildiği bu anlamlı organizasyonda emeği olan bütün paydaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah dirilişin ve şahlanışın şehri Bilecik'imizde bu tür güzel ve anlamlı çalışmalara daha ev sahipliği yaparız. Yurdumuzun dört bir köşesinden ilimize misafir olan öğrenci kardeşlerimize, öğretmenlerine ve ailelerine Bilecik'ten kucak dolusu selam ve muhabbetlerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

7 ayrı kategoride başarılı olan 28 öğrenciye ödülleri verildi

Renkli ve güzel anların yaşandığı ödül töreninde; 7 ayrı kategoride yarışan 28 öğrenci, bilgisayar, bisiklet, Smart Board hediye edilirken, yarışmada dereceye giren öğrencilerin öğretmenlerine de birer çeyrek altın hediye edildi. Buna göre; Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasının; 9-11 Yaş Mangala yarışmasında Amasya'dan Yekta Kavak 1'inci, Ordu'dan Aytuğ Şahinkaya 2'inci, İzmir'den Samet Can Pehlivan 3'üncü, Ağrı'dan Berat Koçhan ise 4'üncü oldu. Equilibrid dalında ise Bursa'dan Ada Şimal Günay 1'inci, Sakarya'dan Zeynep Gökçe Işık 2'inci İstanbul'dan Elif Alkaya 3'üncü ve Bilecik'ten Berra Tel 4'üncü oldu. Q-Bitz dalında ise Ankara'dan Aydın Deniz Yıldız 1'inci, Sakarya'dan Muhammed Emin Amanet 2'inci, Denizli'den Erdinç Şimşek 3'üncü, Muğla'dan Batıkan Özlen ise 4'üncü oldu. Mangala 12 -14 Yaş arasında ise İzmir'den Helin Balcı 1'inci, Balıkesir'den Tarık Yaylalı 2'inci İstanbul'dan Yusuf Evin 3'üncü, Ankara'dan Yağmur Asmaz 4'üncü oldu. Kulami Oyununda ise Kırıkkale'den M. Hud. Kerim Karana 1'inci, Nevşehir'den Gökay Nuray 2'inci Bilecik'ten Abdullah Fidan 3'üncü Osmaniye'den Yusuf Arda Şahin 4'üncü oldu. Pentago oyununda ise Hatay'dan Muhammed Emin Çağlayan 1'inci, Balıkesir'den İbrahim Çoban 2'inci, Bilecik'ten Kaan Kaya 3'üncü, Bitlis'ten Ömer Faruk Araboğa ise 4'üncü oldu. Turnuvada Reversi Oyununda ise Balıkesir'den Kerem Demirbaş 1'inci, Yozgat'tan İbrahim Orkun Koçak 2'inci, Bursa'dan Emirhan Uzun 3'üncü, İstanbul'dan Ramazan Çeltekin ise 4'üncü larak, turnuvadan sevinçle ayrıldı.

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası ödül töreni; Belediye Başkanı Selim Yağcı, Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Başkanı Şaban Kurt'un dereceye giren öğrencilerle hatıra fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim