• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Türk Ocakları Ankara Şube Başkanı Hacaloğlu:

Türk Ocakları Ankara Şube Başkanı Hacaloğlu:
Türk Ocakları Ankara Şubesi Başkanı Türkan Hacaloğlu, 16. Olağan Genel Kurulu'ndan güven tazeleyerek çıkarken "Yılmayacağız, yıkılmayacağız" dedi.

Türk Ocakları Ankara Şubesi Başkanı Türkan Hacaloğlu, 16. Olağan Genel Kurulu'ndan güven tazeleyerek çıkarken "Yılmayacağız, yıkılmayacağız" dedi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede Divan Bakanlığını Tarım Bakanlığı eski Müsteşarı ve Türk Ocakları Genel Merkez Danışma Kurulu Üyesi Hüsnü Poyraz yaparken açılış konuşmasında Başkan Türkan Hacaloğlu, değerlendirmelerde bulundu.

Türk Ocakları'nın millî kültürün ve millî fikir hayatının geliştirilmesi, millî birliğin kuvvetlendirilmesi, toplum yapısının sağlamlaştırılması ve Türklüğün yüceltilmesi ülküsünü yaymak amacıyla kurulduğuna dikkat çeken Hacaloğlu, günümüzde bu ülküye daha çok ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'nin kritik bir dönemeçten geçtiğini bildiren Başkan Türkan Hacaloğlu, şunları dedi:

"Ülkemizi bölmek, milletimizi parçalamak isteyen iç ve dış güçler, var kuvvetiyle tahriklerine devam ediyor. PKK yandaşlarının yıkıcı eylemleriyle kargaşa yaratılmak isteniyor. Güneydoğudaki gelişmeler milletimiz tarafından ibretle ve dikkatle takip edilmektedir."

Yeni Anayasa tartışmalarına da değinen Hacaloğlu, " Türk milletinin kimliksiz bir anayasayı kabul edeceğine hiç ihtimal vermiyoruz.

Bizlere düşen görev Türklüğümüzü her şart altında savunmak, bu devletin Türk devleti olduğunu herkesin beynine nakşetmektir. Yılmayacağız, yıkılmayacağız.Türk Ocakları da bu konuda üstüne düşen görevi lâyıkıyla yerine getirecektir.Kısır çekişmeleri bir tarafa bırakıp birlik beraberlik duyguları ile Türklüğü savunmak için, milletimizle kenetlenerek, mücadele etmeliyiz" diye konuştu.

YÖNETİME SEÇİLENLER

Raporlar üzerinde konuşmaları müteakip yapılan oylamada Türkan Hacaloğlu başkanlığındaki yönetim oybirliğiyle seçildi. Tek listeyle yapılan seçimler sonucu yeni yönetim şu şekilde oluştu:

"Yönetim Kurulu (Asil): Türkân Hacaloğlu (Başkan), Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Prof. Dr. Fatih Kirişçioğlu, Serkan Akın, Salih Kalyon, Asım Söğüt, Fatih Keskin.

Yönetim Kurulu (Yedek): Sergen Çirkin, Coşkun Paksoy, Sedat Kalaycı, Prof.Dr. Konuralp Ercilasun, Doç. Dr. Tümen Somuncuoğlu, Uğur Atmaca, Fatih Ertürk

Denetleme Kurulu (Asil): Orhan Yavuz, Ömer Yıldırım, Zülal Karatay

Denetleme Kurlu (Yedek): Şaban Tokat, Afide Yazar, Sümeyye Kalaycı

Kurultay delegeleri: Türkân Hacaloğlu, İlhan Gülsün, Prof.Dr. Çağatay Özdemir, Yasemin Yahnici, Uğurcan Küçükağaoğlu, Mehmet Özgedik, Hasan Hüseyin Çavuşçulu".

İLGİ GÖREN KONGRE OLDU

Türk Ocakları Ankara Şubesinde gerçekleştirilen kongreye üyeler büyük bir ilgi gösterdi. Kongreye, Bayındırlık eski Bakanı Abdülkadir Akcan, Bayındırlık eski Müsteşarı Ali Helvacı, Prof. Dr. İhsan Erdoğan, Prof. Dr. Kadir Arıcı, Türk Boyları Federasyonu Başkanı Durhasan Koca, TES Onursal Başkanı Şuayip Özcan, Doç. Dr. Ayşe Duvarcı, MEB emekli Müfettişi Mustafa Kuvvetli gibi siyasetin ve bürokrasinin seçkin simaları ile çok sayıda üye katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim