• BIST 9809.62
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Türk girişimciden Moskova'ya büyük yatırım

20 yıldır Rusya'da Sefa İnşaat olarak çalışan Türk girişimci Erdem Coşkun, Moskova'da dev bir yatırıma hazırlanıyor. Coşkun, 850 milyon dolara malolacak yatırımla, Vladimir Bölgesi’nde ASIA organize sanayi bölgesi yatırımlarına başladı.
Türk girişimci Erdem Coşkun, Rusya’nın başkenti Moskova’ya 100 kilometre mesafede bulunan Vladimir Bölgesi’nde, 850 bin metrekarelik alanda ASIA (Aleksandrova Sloboda Industrial Area) organize sanayi bölgesi yatırımlarına başladı. Toplam 650 bin metrekare kapalı alan öngörülen organize sanayi bölgesinde 50’ye yakın fabrika inşa edilecek. İlk iki fabrikanın inşaatı tamamlanmak üzere 3 ayrı fabrika için de çalışmalar başladı. 
 
TÜRKİYE'DEKİLERİN ÜST MODELİ
 
Onlarca Türk girişimcinin yatırım için başvurduğu sanayi bölgesi, Türkiye’deki benzerlerinin bir üst modeli olacak. Postane, market, restoran, kreş, banka şubeleri, işçi yurtları, yöneticiler için özel konutların da yer aldığı sosyal alanlar ASIA’yı özel bir yatırıma dönüştürüyor. Toplam 850 milyon dolar yatırımın yapılacağı bölgede gümrükleme ve depolama işlemlerinin yapılabileceği birimler de olacak.
 
 
 
ALT YAPILAR HAZIR
 
Rusya’da Sefa İnşaat olarak 20 yıldır çalışmalarını sürdüren Türk girişimci Coşkun, ASIA organize sanayi bölgesinde doğalgaz, elektrik ve diğer tüm alt yapıların hazır olduğunu, Rusya için çok önemli fırsatlar sunan bu kalemlerin Rusya’nın diğer bölgelerine göre çok avantajlı olarak alabildiklerini söyledi. Rusya’da yatırım yapmak isteyen girişimci istediği büyüklükteki araziyi de satın alarak yatırımını gerçekleştirebilecek. 
 
3-4 AYDA TESLİM EDEBİLİR
 
Türk girişimci, “Elektrik, su, doğalgaz, kanalizasyon bağlantıları şu anda arazide mevcut. Rusya’da normalde bu alt yapıyı hazırlamak 2-3 yıl alabilir. Biz tüm izinleri aldık. Projelendirme ve inşaatı da arzu edilirse biz yapabiliyoruz. 3-4 aylık bir sürede inşaatı teslim etme imkanımız var. Arazinin tapusunu da veriyoruz. Bu Rusya için çok özel bir durum” dedi.
 
TÜRK ŞİRKETLERİ DE ORADA
 
Başkent Moskova’ya çok yakın mesafede bulunan Vladimir bölgesinde, Beko, Vestel, Muya, Ruscam ve Boydak grubunun yatırımları bulunuyor. Türkler bölgede yabancı yatırım açısından Almanlardan sonra ikinci sırada. Valilik bünyesinde oluşturulan çalışma grubu ile ASIA organize sanayi bölgesi yatırımları izleniyor. 
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim