• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Turizm sektörünün zarar görmemesi için tedbirler alınıyor

Turizm sektörünün zarar görmemesi için tedbirler alınıyor
Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, Rusya ile yaşanan krizin turizme etkilerine ilişkin, bakanlığımız ve hükümetimiz sektörün zarar görmemesi için gerekli bütün tedbirleri almakta" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, 24 Kasım'da milliyeti belli olmayan bir uçağın angajman kuralları gereği düşürülmesinden sonra Rusya ile yaşanan krizin turizme etkilerine ilişkin "Kültür ve Turizm Bakanlığımız, hükümetimiz sektörün zarar görmemesi için gereken bütün tedbirleri almakta ve almaya devam edecek" dedi.

Bakan Ünal, ANFAŞ EXPO Center'da açılışı gerçekleştirilen, "27. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı"nı ziyaret etti..

Turizmin sektör olarak içinde birçok şeyi barındırdığını anlatan Ünal, "Büyük bir ekonomi, sağlıktan kültüre spordan tarihe kadar diğer taraftan konaklamadan ekipmanlarına gastronomiye kadar çok geniş bir alanı içine alıyor. Bütün bu alanların yüksek bir koordinasyonla iyi şekilde yönetilmesini ve bu yönetimin sonuçlarında da biz bir katma değer olarak turizmin ülkeye çarpan, çoğalan etkisini nihayetinde ortaya çıkarabiliyoruz" diye konuştu.

Ünal, 24 Kasım'da milliyeti belli olmayan bir uçağın angajman kuralları gereği düşürülmesinden sonra Rusya ile yaşanan krizin Antalya'yı doğrudan etkilediğini vurguladı.

"Kara propaganda yürütülüyor"

24 Kasım'dan itibaren, bazı ülkelerde doğrudan, bazı ülkelerde ise alttan alta "kara propaganda" yürütüldüğünü belirten Bakan Ünal, şunları kaydetti:

"Bunu telafi etmek ve bir şekilde bertaraf etmek için de yoğun bir çalışma yürütüyoruz. EXPO 2016'da 40 ülkenin üzerine çıkmak istiyoruz ki bunu da gerçekleştireceğiz. 18 ülkeyle sözleşme yapıldı, diğer ülkelerle de şimdi hızlı bir şekilde sözleşmeler yapılacak. Dolayısıyla önümüzdeki altı ay içinde 3 milyon yerli, 5 milyon yabancı turist bekliyoruz Antalya'ya. En azından bu süreçte Rusya'dan gelecek yaklaşık 3 milyon turistin gelmeme ihtimaline binaen EXPO üzerinden biz bunu bir şekilde önümüzdeki bir yıl telafi edeceğiz. Kriz yönetimi açısından da bu bize ciddi anlamda zaman kazandıracak."

Önümüzdeki süreçte, hem telafi edici hem de yapısal tedbirleri hızla almaya devam edeceklerinin altını çizen Ünal, şöyle devam etti:

"Herhangi bir şekilde sıkıntı yaşansa da şu anda, bunun önümüzdeki süreçte aşılacağına bütün kalbimle inanıyorum, sektör temsilcilerine 'Rahat olun' diyorum. Çünkü Kültür ve Turizm Bakanlığımız, hükümetimiz sektörün zarar görmemesi için gereken bütün tedbirleri almakta ve almaya devam edecek."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim