• BIST 9561.78
  • Altın 2484.765
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8361
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Turizm Haftası Edremit’te Kutlandı

Turizm Haftası Edremit’te Kutlandı
Balıkesir'in Edremit ilçesinde 5-22 Nisan Turizm Haftası Adrina Otel'de düzenlenen törenle kutlandı.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 5-22 Nisan Turizm Haftası Adrina Otel'de düzenlenen törenle kutlandı. Törene Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ve davetliler katıldı.

Turizm Haftası etkinlikleri dahilinde Güre Mahallesinde Adrina Termal Otel'de bir program düzenlendi. Turizm Haftası kutlamalarına Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkan Vekili İsmail Cahit Erol, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, Edremit İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Aydıncı, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koç, Koca Seyit Havalimanı Müdürü Mehmet Kaya, davetiler ve öğrenciler katıldı.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı yaptığı konuşmada Edremit için turizmin önemine değindi. Sırmalı "İlçemizde toplam 181 konaklama tesisi ve bu tesislerde 16 bin 500 yatak kapasitesi bulunuyor. Geçtiğimiz yıl bu tesislerde 305 bin kişi ağırlanmıştır. Yine turizm alanında ilçemizde 92 bin ikinci konut bulunmakta ve bu konutlarda toplam 1 milyon 750 bin kişi ağırlanmış olup, genel toplamda ilçemizde 2 milyon 55 bin kişi ağırlanmıştır. Bu sayı elbette yeterli değildir. Edremit'i turizm anlamında ekonomik anlamda ileriye götürmek için sorunlarımızı çözüp bu sayıyı arttırmalıyız. Turizmi yazın 2-3 ay ile sınırlı değil, 12 aya yaymalıyız. Edremit olarak baktığımızda bunu başarabilecek kapasiteye sahibiz. Yazın deniz turizminin yanı sıra kışın termal ve dağ turizmi ve özellikle sağlık turizmi konusunda çalışmalar yapmalıyız"dedi.

Daha sonra turizm haftası nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri taktim edildi. Etkinliğin son bölümünde ise turizm konulu fotoğraflarının bulunduğu sergi gezildi. Ayrıca çeşitli sanatçıların yağlı boya eserleri de sergilendi.

Turizm Haftası Edremit’te Kutlandı

Turizm Haftası Edremit’te Kutlandı

Turizm Haftası Edremit’te Kutlandı

Turizm Haftası Edremit’te Kutlandı

Turizm Haftası Edremit’te Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim