• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Turizm Haftası Aliağa Ve Selçuk’ta Kutlandı

Turizm Haftası Aliağa Ve Selçuk’ta Kutlandı
Yılda onlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan İzmir'in Selçuk ve Aliağa ilçesinde, 40. Turizm Haftası büyük bir coşkuyla kutlandı.

Yılda onlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan İzmir'in Selçuk ve Aliağa ilçesinde, 40. Turizm Haftası büyük bir coşkuyla kutlandı.

Selçuk Belediyesi'nin katkılarıyla Selçuk İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen Turizm Haftası kutlama etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Konuşmaların ardından İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Anasınıfı öğrencilerinin sundukları halk oyunları gösterisi büyük beğeni toplarken, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan ve tarihi Efes dönemini anlatan kıyafetler ile gerçekleşen defile ayakta alkışlandı. Kutlama töreninde Selçuk Belediyesi ve Selçuk İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile okul bahçesinde düzenlenen farklı kültürlerin lezzet tatlarını konu alan "Yöresel yemek Yarışması'nda dereceye giren kadınlara ödülleri verildi.

Kutlama programının açılış konuşmasını yapan ve konuşmasında Selçuk'un turizm değerlerinden istatistikler halinde bilgi veren İlçe Turizm Müdürü Mehmet Falakalı önemli ayrıntılar paylaştı. Falakalı, "İlçemizde 11 adet Turizm Bakanlığı işletme belgeli konaklama tesisi, bir adette kamping bulunmaktadır. Bu kurumlarımızdaki oda sayısı 2 bin 53, yatak sayısı 4 bin 471'dir. Bu tesislerimizden ikisi bizi gururlandıran tesislerimizdir. Çevreye duyarlı tesisler listesine girmeye hak kazanmıştır. Ayrıca Bakanlıktan üç yatırım belgeli konaklama tesislerimiz bulunmaktadır. Bunun da oda sayısı 430, yatak sayısı 878'dir. Şu anda Pamucak sahil bandında bir tesisimizin yüzde 50'si bitmiş olup, yıl sonuna kadar açılacaktır. Bakanlık işletme belgeli ikinci sınıf restoran iki adet, bakanlık işletme belgeli seyahat acentesi A grubu 9 adet, C grubu bir adettir" dedi.

Turizmin bir kalkınma yolu olarak görülmesi gerektiğine, aynı zamanda barış ve kültür alışverişi olarak görülmesi gereken bir sektör olduğuna dikkat çeken Selçuk belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, "Turizm kendi ülkemiz açısından, bölgemiz ve ilçemiz açısından da önemlidir. İlçemiz açısından önemi birçok esnafımızın, birçok hemşehrimizin bu iş kolunda gelir elde etmesi ve hayatını devam ettirmesiyle de ilişkilidir. Bu anlamda biz Selçuk'umuzun için turizmde kalkınmanın, gelişmenin ve daha fazla gelir sağlamanın yol ve yöntemlerinin nerelerden geçtiğini biliyoruz, bu yolda da biz katkılarımızı koymaya çalışıyoruz" dedi.

"ÖNEMLİ YATIRIMLARI HAYATA GEÇİRİYORUZ"

2015 yılının Selçuk turizmi açısından ve markalaşması açısından önemli bir yıl olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı, şöyle devam etti:

"5 Temmuz'da Selçuk tarihi değerleri ile birlikte UNESCO Dünya Kültür Mirası içerisine girmiştir. Bu turizmde bir artış demektir. Misafirlerimizin daha fazla Selçuk'a gelmiş olması demektir. Ne kadar çok misafirimizi ilçemizde ağırlarsak ve özellikle ilçe merkezine çekebilirsek o kadar başarılı olacağız. Bu anlamda turizmle birlikte önemli yatırımları hayata geçiriyoruz. Bugün Antik Kanal'dan, teleferiğe, İsabey Caminin onarımından, tarihi hamamların ve Ayasuluk Kalesi'nin restorasyonuna kadar hepsi turizme birer yatırımdır. Bugün burada ben İzmir Valisine teşekkür ediyorum. 12 milyonluk bir yatırımı Selçuk'a kazandırmıştır. Dolayısıyla bu yatırımlarla birlikte Selçuk'ta çok daha fazla bir gelir elde edildiği gibi çok daha fazla misafir sayısının artışı demektir."

Turizm Haftası kutlama törenine, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, İlçe Turizm Müdürü Mehmet Falakalı, Mahalle Muhtarları ile bazı Siyasi parti Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

TURİZM HAFTASI ALİAĞA'DA DA KUTLANDI

Toplumda turizm bilincini yaygınlaştırmak ve geliştirmek amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Aliağa ilçesinde de bir dizi etkinlikle kutlandı. Aliağa Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde bu yıl 40'ıncı kez gerçekleştirilen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde kutlama programı düzenlendi. Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulunun hazırlamış olduğu Turizm Haftası kutlama programına Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlama programı Türkiye turizmini tanıtan kısa film gösterimi ile devam etti. Gösterimin ardından Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Fatma Nar'ın okuduğu "Türkiye'me Sesleniş" adlı şiir salonda duygu anlar yaşanmasına neden oldu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına Mehmet Aslan yaptı. Aliağa'nın, Ege'nin ve İzmir'in sanayi kenti olması dolayısıyla sanayi ve iş turizmi açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Aslan, şöyle konuştu:

"Aliağa ilçesi Aiolis bölgesinde kurulmuştur. Tarih içerisinde birçok uygarlık bu bölgede egemenliklerini sürdürmüşlerdir. Aiolis kentlerinden Kyme, Myrina, Aigai ve Gryneion günümüzde ki Aliağa'nın sınırları içerisindedir. Dünya'da ilk koşan atlet heykeli kyme'de çıkarılmıştır. Ülkemizin bu değerine sahip çıkmak ve onları korumak zorundayız. Bacasız sanayi olarak nitelendirdiğimiz turizm sayesinde 2015 yılında ülkemize farklı ülkelerden 5 milyon civarında turist gelmiş, ülkemiz dünya sıralamasında ilk yedi ülke arasına girmiş ve 31 milyar dolar döviz girdisi sağlanmıştır. Bu nedenle turizmi geliştirmek, daha çok turist konuk edebilmek, onlara daha çok mal ve hizmet satarak döviz kazanmak zorundayız. Bu sayede ekonomimizin gelişmesinin yanı sıra ülkemizin tanıtımına da çok büyük katkıda bulunmuş olacağız."

Program öğrenciler tarafından sahnelenen "Türkülerle Anadolu" oratoryosu ile son buldu. Programın ardından protokol üyeleri Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından üretilen el sanatları sergisini gezdi.

Turizm Haftası Aliağa Ve Selçuk’ta Kutlandı

Turizm Haftası Aliağa Ve Selçuk’ta Kutlandı

Turizm Haftası Aliağa Ve Selçuk’ta Kutlandı

Turizm Haftası Aliağa Ve Selçuk’ta Kutlandı

Turizm Haftası Aliağa Ve Selçuk’ta Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim