• BIST 9679.8
  • Altın 2477.505
  • Dolar 32.435
  • Euro 34.4544
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

Turgutlu’nun muhtarları çevreci tesise hayran kaldı

Turgutlu’nun muhtarları çevreci tesise hayran kaldı
Turgutlulu muhtarlar, ilçenin kaderini değiştiren atıksu arıtma tesisini gezerek incelemelerde bulundu.

Turgutlulu muhtarlar, ilçenin kaderini değiştiren atıksu arıtma tesisini gezerek incelemelerde bulundu. Atık suyun temizlik sürecini detaylarıyla gören muhtarlar, Turgutlu'ya yapılan çevreci yatırım için Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından 2017 yılında Turgutlu'da hizmete alınan atıksu arıtma tesisinin işleyişi ile ilgili muhtarlara yönelik bir tanıtım gezisi düzenlendi. Programa; Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran, Burak Aslay ve Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik katıldı. Daire Başkanı Çevik tarafından muhtarlara tesis hakkında bilgilendirme yapıldı. Tesisin atıksu giriş ünitesi, havalandırma havuzları, dekantör, solar çamur kurutma ünitesi, çıkış noktası ve SCADA odası gezilerek atık suyun işleniş süreçleri muhtarlarla paylaşıldı. Tesise çamur renginde giren atık suyun, işlem gördükten sonraki hali ile arasındaki farkı gören muhtarlar, içme suyu kadar berrak bir su çıktığını ifade ettiler. Ziyaret sonunda muhtarlar, çevre dostu tesisi Turgutlu'ya kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti.

MASKİ Genel Müdürlüğü'nün ilçeye kazandırdığı dev tesisteki işleyiş süreci baştan sona muhtarlara anlatıldı. Kanalizasyon hatlarından tesise gelen suyun giriş ünitesinden çıkış ünitesine kadar gerçekleştirilen süreç muhtarlara aktarıldı. İçme suyu kadar berrak su elde edilen tesisin ne kadar doğru bir şekilde çalıştığı bir kez daha gözler önüne serildi. Çamur kurutma serasının da gezildiği ziyarette, çevre kirliliğine son vermek adına yapılan tüm çalışmalar mahalle muhtarlarına sunuldu.

"Manisa, Türkiye'deki örnek kentlerden birisi arasına gelecek"

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, sadece Manisa için değil ülke için önemli bir tesisi hizmete kazandırdıklarını vurgulayarak, "Turgutlu halkının hizmetine sunduğumuz ve kullanılmakta olan tesisimiz hem Turgutlu'nun hem Manisa'nın hem de ülkemizin yüz aklarından bir tanesidir. Kapasite anlamında Manisa'nın en büyük tesisi konumundadır. Bundan yaklaşık 2-3 ay sonra Manisa merkezdeki tesisimizi de faaliyete alınca toplam 17 tane tesisimiz Manisa'da atıksuların arıtılması noktasında hizmet verecektir. Bunun önemi nedir? Bunun önemi tabiata, doğaya verdiğimiz önemdir. Tabiatı bizden sonraki nesillere daha temiz ve güzel bir şekilde bırakmaya verdiğimiz önemdir. Gediz Nehri'nin temizlenmesi için verdiğimiz mücadelede bir başarı örneklemesidir. Aynı zamanda halkın sağlığına verdiğimiz önemi göstermektedir. Çalışmalarımız sadece Turgutlu ile sınırlı kalmayacak olup, planlamasını yapmakta olduğumuz tesisler de bulunuyor. Manisa, Türkiye'deki örnek kentlerden birisi arasına gelecek. Buradaki hedef Manisa'da yaşayan herkesin iyi ki ben bu kentte yaşıyorum diyebilmesidir" dedi.

"Sürdürülebilir bir yaşam, sürdürülebilir bir Gediz Havzası"

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise, "2017 yılında işletmeye alınan bu tesisimiz Turgutlu'muzun çok önemli bir eksikliğini giderdi. Arıtma tesisimiz ile birlikte Turgutlu artık çevreyi kirletmeyen doğa dostu bir belediye hüviyetine büründü. Sürdürülebilir bir yaşam, sürdürülebilir bir Gediz Havzası bizim için çok önemli, çok kıymetliydi. Manisa'nın en büyük arıtma tesisi olma özelliğini de taşıyor. Özellikle Manisa gibi Turgutlu gibi artık sanayi anlamında da çok ciddi bir altyapıya sahip kentte çevreyi korumak da bir o kadar önemli. Bu eksikliğin giderilmesi de bizim nazarımızda ayrı bir önem taşıyor. Bugün muhtarlarımız buraya geldiklerinde giren su ile çıkan suyu karşılaştırdıklarında görünenin ne kadar önemli olduğunu ortaya seren yararlı bir gezi programı oldu. Tesisin Turgutlu'ya kazandırılması noktasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun'a ve tüm ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim