• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Turan, Liderler Turunu Değerlendirdi

Turan, Liderler Turunu Değerlendirdi
AK Parti Grup Başkan vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Başbakan Davutoğlu'nun CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile...

AK Parti Grup Başkan vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Başbakan Davutoğlu'nun CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeleri değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan MYK toplantısının ardından Davutoğlu-Bahçeli görüşmesini değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan, "24. Dönemde kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu o dönem yaşanan çeşitli sebeplerden dolayı istenildiği gibi sonuç vermemişti. Komisyonda üzerinde partilerin uzlaştığı 60 madde olmasına, Kurucu Genel Başkanımız Erdoğan'ın bu maddelerin genel kuruldan geçirilmesi ısrarına rağmen muhalefet partileri sıcak bakmamıştı. Bugün 1 Kasım seçimleriyle beraber yeni anayasa için yeni bir fırsat daha doğduğunu düşünüyoruz. 4 yıl öncesinde nasılsak AK Parti olarak yine aynı pozisyondayız. Anayasa'nın öncelikle meclisteki partilerin ortak mutabakatıyla şekillenmesini önemsiyoruz. Bu yüzdendir ki 24. Dönem Anayasa Uzlaşma Komisyonu partilerin aldıkları oy oranlarına göre değil eşit sayıda üye usulüne göre şekillendi. Bugün gelinen noktada toplum anayasanın değişmesi gerektiği yönünde iradesini 1 Kasım seçimlerinde gösterdi. Mecliste siyaset yapan 4 parti de anayasanın değişmesi konusunda hem fikir. Dolayısıyla kırmızı çizgiler çekerek, ön koşullar sunarak süreci baltalamanın siyasi bir bedeli de olacaktır. Her parti anayasa iddiası neyse şeffaf bir şekilde ortaya koymalı bunun için de önce masaya oturmalıdır" dedi.

Başbakan Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Bahçeli arasında geçen olumlu görüşmeyi de değerlendiren Turan, "Liderler arasında gerçekleşen görüşmelerin olumlu geçmesi toplumun da beklentisiydi. Toplum siyasilerden uzlaşma kültürüne uyumlu davranmasını bekliyor. Sayın Başbakanımız ile Sayın Bahçeli arasındaki görüşmenin neticesinde Uzlaşma Komisyonu'nun kaldığı yerden çalışmalarına devam etmesi için görüş birliğine varıldı. Umuyorum bu olumlu tavır görüşmeler başladığında da aynı kararlılıkla sürer ve uzlaşma zemininde Türkiye sivil inisiyatifle kendisine yakışan yeni anayasayı yapar" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim