• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Turan Kanun Teklifi İle Gündeme Gelecek Yeni Düzenlemeleri Değerlendirdi

Turan Kanun Teklifi İle Gündeme Gelecek Yeni Düzenlemeleri Değerlendirdi
AK Parti Grup Başkan vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Komisyonda görüşülen kanun teklifi, 64. Hükümet programı ve 2016 Eylem Planı çerçevesinde...

AK Parti Grup Başkan vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Komisyonda görüşülen kanun teklifi, 64. Hükümet programı ve 2016 Eylem Planı çerçevesinde ilk üç ayda gerçekleştirilecek düzenlemeleri değerlendirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmekte olan 21 maddelik torba yasanın bu hafta Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyor. Kanun teklifi ile gündeme gelecek yeni düzenlemeleri AK Parti Grup Başkanvekili, Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan değerlendirdi. Turan, "2016 Eylem Planı çerçevesinde gündeme gelen konuları belirttiğimiz dönemler içerisinde hayata geçirmek için çalışmaya devam ediyoruz. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen teklifle yurtdışında yaşayan vatandaşlardan alınan askerlik bedeli düşürülüyor. Düzenlemeye göre gerekli şartları taşıyan yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları 6 bin Euro bedel yerine bin Euro ödeyecek. Teklifle nüfus cüzdanları yerine dağıtılacak olan yeni kimlik kartları hakkında düzenlemeler de yapılıyor.

Teklifle ayrıca, Maden Kanunu, Türk Silahlı Kuvvetleri Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklikler öngörülüyor. Son yıllarda gerçekleştirdiğimiz anayasal, kanuni ve kurumsal düzeyde yapılan reformlara devam ediyoruz. Sosyal, ekonomik ve siyasi reformlar süreklilik arz eden bir yönetimle ancak başarıya ulaşabilir. AK Parti olarak 13 yıldır olduğu gibi reformcu siyaset anlayışımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın refah, huzur ve mutluluğu için beklenti ve talepler doğrultusunda gereken düzenlemeleri gündemimize almaya devam edeceğiz" dedi.

Turan Kanun Teklifi İle Gündeme Gelecek Yeni Düzenlemeleri Değerlendirdi

Turan Kanun Teklifi İle Gündeme Gelecek Yeni Düzenlemeleri Değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim