• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Tunus Cumhurbaşkanı: Türkiye kötü gün dostu

Tunus Cumhurbaşkanı: Türkiye kötü gün dostu
Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, dar gününde yardım eli uzatanın dost olduğunu belirterek, Türkiye'nin kötü gün dostu olduğunu belirtti.

Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki, yaklaşık bir yıl önce Tunus'un orta kesiminde yer alan Şambi dağlarında patlamalar yaşanmaya başladığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Ordu komutanları, bu tür dağlık alanlardaki çatışmalar için gerekli techizata ve zırhlı araçlara sahip olmadığımızı, söz konusu techizatın kardeş ülke Türkiye'de olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le yaptığımız telefon görüşmesinde içinde bulunduğumuz durumu kendisine ifade ettim.  Cumhurbaşkanı Gül, bu talebe tek bir cümle ile karşılık verdi: Sahip olduğumuz bütün imkanlar hizmetinizdedir."

Merzuki, gerekli zırhlı araçların, 2 ay sonra Tunus'a teslim edildiğine dikkati çekerek, "Türkler, kötü gün dostu olduklarını kanıtlamış oldu. Türkiye, dar zamandaki dostluğun kıymetini biliyor" diye konuştu.

Türkiye'nin askeri alanda sağladığı desteğin yanı sıra Tunus'a yaklaşık 500 milyon dolar kredi verdiğini ifade eden Merzuki, "Türkiye, Tunus'ta yürütülen büyük ve küçük pek çok projeye katkı sağladı, hali hazırda iki ülke arasında 74 ortaklık anlaşması mevcut. Ayrıca Türkiye ile Tunus siyasi meseler karşısındaki tutumumuz neredeyse aynı" ifadelerini kullandı. 

"Türkiye-Tunus arasındaki ilişki, ideal ilişki"

Tunus Cumhurbaşkanı, Türkiye ile ülkesi arasındaki ilişkiyi, "Türkiye-Tunus arasındaki bağı, ideal ilişki dışında bir ifadeyle tanımlayamayız" sözleriyle değerlendirdi.

Merzuki, gelecek dönemlerde dev projelerin hayata geçirilmesi çerçevesinde Ankara-Tunus arasındaki dayanışmanın daha da artacağına inandığını belirterek, Afrika ve Libya'da birlikte çalışabileceklerini kaydetti.  

"Türk halkı, kimin kendisini hizmet için adadığının idrakinde"

Türkiye'deki son yerel seçimlerin sonuçlarını da değerlendiren Merzuki şöyle konuştu:

"Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Adalet ve Kalkınma Partisi, tüm karşıt medya kampanyalarına rağmen büyük bir galibiyet kazandı. Seçim sonuçlarına şaşırmadım. Bu seçimler, ülkede elit kesim ile halk arasında derin bir uçurumun olduğunun göstergesi olması açısından bir ders mesabesindedir. Bu iki kesimin de birbirinden ayrı olduğunun göstergesidir. Halk, kimin kendisini hizmet için adadığının ve kimin sandıktan korkmadığının idrakinde olduğunu ifade etti. Netice olarak, halkın, bazılarının düşündüğü gibi düzenlenen komploları kolaylıkla kanmayacağı ve hükmet karşıtı medya kampanyalarının etkisinin de sınırlı kaldığı anlaşıldı."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim