• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

TÜBA’dan Bilim Merkezi’ne Tam Not

TÜBA’dan Bilim Merkezi’ne Tam Not
Türkiye Bilimler Akademisi(TÜBA)'nden gelen heyet Kocaeli Bilim Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Türkiye Bilimler Akademisi(TÜBA)'nden gelen heyet Kocaeli Bilim Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Kocaeli Bilim Merkezi sadece Kocaeli için değil tüm Türkiye için çok önemli.Heyete Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal eşlik etti. Türkiye Bilimler Akademisi(TÜBA), Türkiye'de bulunan bilim merkezlerinin yerinde incelenmesi, güçlü ve zayıf yönlerinin araştırılması, güçlü ve zayıf noktalarını tespiti için bir heyet kurdu. Heyette; Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Prof. Dr. Erol Pehlivan, Prof. Dr. Adil Denizli, Prof. Dr. Fatih Taşar ve Yrd. Doç. Dr. Bekir Gür bulunuyor. Türkiye'deki tüm bilim alanlarındaki araştırmaları, bilimci kişiliği ve araştırıcılığı özendirmek, bilim ve araştırma standartlarının uluslararası düzeye çıkartılmasına yardım etmek amacıyla kurulan Türkiye Bilimler Akademisi(TÜBA)'nden gelen beş kişilik heyet Kocaeli Bilim Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Düzenekleri tek tek inceleyen heyete Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal, Müzeler Şube Müdürü Halil Zorlu, Kocaeli Bilim Merkezi Koordinatörü Fatmanur Hüküm bilgi verdi. Bilimin Sultanları sergisini de gezen heyet daha sonra atölyeler hakkında bilgi aldı. Atölyelerde çocuklarla oturup çalışma yapan heyet, bir kez daha erken yaşta bilimi sevdirmenin önemine değindi.

Çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun bilime yönelik ilgisini arttırmak için görsel ve deneysel olanaklar sunmak amacıyla kurulan bilim merkezlerini ziyaret ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Muzaffer Şeker, "Kocaeli Bilim Merkezi'ni çok beğendik. Bilim Merkezi sadece Kocaeli için değil, tüm ülke için önemli. Bilimi sevdirerek, gençlerin bilim temelli çalışmalarına ışık tutması açısından da çok önemli. Buradaki düzenek ve atölyeleri görünce çok mutlu oldum. Buradaki çalışmalar bazı üniversitelerimizde bile mevcut değil maalesef. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kocaeli Bilim Merkezi ziyareti sonrası heyete Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal tarafından günün anısına Bilim Merkezi logolu küp takdim edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim