• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

TSK'nın faaliyetleri

TSK'nın faaliyetleri
"Hatay üzerinde hava muharebe devriye görevi icra etmekte olan F-16 uçağına, Suriye’de konuşlu füze sistemleri tarafından, beş saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu"

Genelkurmay Başkanlığı, Hatay üzerinde hava muharebe devriye görevi icra etmekte olan F-16 uçağına, Suriye’de konuşlu  füze sistemleri tarafından, beş saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan, TSK'nın günlük faaliyetlerine ilişkin duyuruya göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığınca  8  adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi. Hatay üzerinde hava muharebe devriye görevi icra etmekte olan F-16 uçağına, Suriye’de konuşlu SA füze sistemleri tarafından, dün saat 15.36’da, beş saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.  

Sahil Güvenlik Komutanlığınca  üç bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi yapıldı.

Öte yandan dün Ege Denizi Datça Yarımadası İnceburun Güneyinde Yunanistan'a ait bir Sahil Güvenlik Botu, 16.21-16.35 saatleri arasında 14 dakika süre ile kara sularını  ihlal etti.  Bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından, telsizle yapılan ikazlara cevap vermeyen söz konusu Yunan sahil güvenlik botu bölgeden uzaklaştı.

-Bölücü terör örgütü tarafından kaçırma olayı

Önemli yurt içi olaylar bölümündeki bilgilere göre de, bölücü terör örgütü mensubu silahlı 3 terörist tarafından, Bitlis'in Merkez Ünaldı köyü mülki sınırları içerisinde, aracıyla Bitlis'e giden iki vatandaş durdurularak; "Ünaldı köyü 30 yıldır mücadelemize destek vermiyor. Bize hiç yardımcı olmuyorsunuz. Bunların hepsini tespit ediyoruz. Biz sizin için çalışıyoruz, seçimlerde mutlaka bize destek vereceksiniz" şeklinde tehdit edilmeyi müteakip, aynı gün saat 18.00 sıralarında serbest bırakıldı. Bitlis Cumhuriyet Savcılığınca adli tahkikata başlandı.

Bölücü terör örgütü mensubu üç terörist tarafından, Bitlis, Merkez Ünaldı Köprüsü mevkiinde, Bitlis'e giden içinde iki vatandaşın bulunduğu araç durduruldu ve söz konusu vatandaşlar araçla birlikte kaçırıldı. Bitlis Cumhuriyet Savcılığınca adli tahkikata başlandı. 

Sınır olaylarına göre ise  Kara Kuvvetleri 1'inci Hudut Alay Komutanlığı (Kilis) unsurlarınca Suriye topraklarından hudut hattına yaklaşan 30-40 kişilik grup tespit edildi. Hudut unsurları tarafından yapılan "dur " ikazına uymayan şahıslar, Suriye istikametine kaçtı. Yasa dışı sınır  geçişi yapmaya çalışan söz konusu şahısları, hududun Türkiye tarafında karşılayarak para karşılığı Kilis'e götürmek için beklediği değerlendirilen 15 kişilik bir grup, hudut unsuruna taşlı saldırıda bulunurken, atılan taşlardan bir Uzman Çavuş hafif şekilde yaralandı  ve bir askeri araçta maddi hasar meydana geldi. Olaya karışan iki şahıs, hudut unsurunca yakalanarak Kilis İl Jandarma Komutanlığına müteakiben ifadeleri alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildi.

Türkiye-Suriye sınırında  Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı (Narlıca/ Hatay) Hacıpaşa ve Kıyıgören Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahasında, hudut devriye faaliyeti icra eden mobil yol kontrol unsurları tarafından, akaryakıt kaçakçılığında kullanılan toplam 10 bin  350 metre boru hattı ve Asi Nehri üzerinde yasa dışı geçiş ve kaçakçılık faaliyetinde kullanılan yedi sal tespit edildi. Bulunan söz konusu boru hattı ve 7 sal, Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirildi.

- Arama kurtarma faaliyetleri

TSK'nın arama kurtarma faaliyetlerine göre, Afyonkarahisar, Dinar İlçesi, Yeşilhüyük köyünde yaşlı bir şahsın kaybolduğu İl Jandarma Komutanlığına bildirilerek, yardım talebinde bulunuldu. Alınan talep üzerine bölgeye intikal eden İl Jandarma Komutanlığı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ait unsurlar ile birlikte vatandaşların katılımıyla icra edilen arama kurtarma faaliyeti sonucunda, bahse konu şahsa ait herhangi bir bulguya rastlanmadı. Söz konusu unsurlar tarafından arama kurtarma faaliyetinin devam edeceği bildirildi.

Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Yaka köyünde bir şahsın kaybolduğu İl Jandarma Komutanlığına bildirilerek yardım talebinde bulunulurken, bölgeye intikal eden İl Jandarma Komutanlığı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ait unsurlarle vatandaşların katılımıyla icra edilen arama kurtarma faaliyeti sonucunda da söz konusu  şahsa ait herhangi bir bulguya rastlanamadı.

Erzurum'un Aşkale ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi'nde bir çocuğun kaybolduğu İl Jandarma Komutanlığına bildirilerek yardım talebinde bulunuldu.   Alınan talep üzerine İl Jandarma Komutanlığına ait unsurlar tarafından icra edilen arama kurtarma faaliyeti sonucunda, bahse konu çocuk sağ olarak bulunarak ailesine teslim edildi.

İzmir'in Buca ilçesine bağlı 29 Ekim Mahallesi'nde bedensel engelli bir şahsın kaybolduğu İl Jandarma Komutanlığına bildirilerek yardım talebinde bulunulurken,  bölgeye intikal eden İl Jandarma Komutanlığı ve AKUT'a ait unsurlar tarafından icra edilen arama kurtarma faaliyeti sonucunda, bahse konu şahıs bir parkta sağ olarak bulundu.

Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Ahatlar koyunda, bir şahsın denize dalış yaptığı ve bir daha haber alınamadığı Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirilerek, yardım istenirken, alınan talep üzerine bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik Komutanlığına ait unsurlar tarafından icra edilen arama kurtarma faaliyeti sonucunda, bahse konu şahıs sağ olarak kurtarılarak Amasra Limanı'na intikal ettirildi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim