• BIST 9079.97
  • Altın 2325.121
  • Dolar 32.4616
  • Euro 34.8575
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Tribün faliyetlerini sonlandırma kararı aldılar

Tribün faliyetlerini sonlandırma kararı aldılar
Sol Açık taraftar grubu, Passolig nedeniyle bu uygulama statlardan kalkıncaya kadar tribün faaliyetlerini sonlandırma kararı aldığını duyurdu.

"PASSOLİG ALMIYOR TRİBÜNLERE GİRMİYORUZ !!! 

14 Nisan 2014’de uygulanmaya başlayan ; kulübümüzün başkan ve yöneticilerinin o günden bu güne gelinceye kadar Fenerbahçe Stadı'nda uygulanmayacağını deklare ettiği, Passolig ve e-bilet uygulaması 30 Kasım 2014 tarihi itibarıyla Fenerbahçe için tam anlamıyla yürürlüğe geçecektir. 
Daha önceki bildirilerimiz ve basın açıklamalarımızda belirtmiş olduğumuz gibi Sol Açık ; Passolig ve e-bilet’e karşıdır. Bize göre Passolig; Türk Futbolunun vampiridir ve taraftarın kanıyla beslenmektedir. Madenlerde, fabrikada, tarlada,okullarda,hastanede,sokakta ve emeğin olduğu her yerde bu halkın kanıyla beslenen sermaye ve AKP iktidarı, bununla doymamış olacak ki gözünü stadyumlara ve futboldan gelecek ranta dikmiş durumdadır. Burada da kendine dikensiz gül bahçesi yaratmak isteyen AKP iktidarı ve onun futbol stadyumlarındaki tetikçisi TFF; kendi yandaş şirketleri aracılığıyla stadyumları “hizaya çekmek”,“makul taraftar”yaratmak ve bunun üzerinden de rant elde etmek istemektedirler. 
Bunu yaparken de “stadyumlardaki terörü ””uzun bilet kuyruklarını” bitiriyoruz ; “taraftara aynı zamanda Maç bileti… Banka kartı… Kredi kartı… Kulüp taraftar kartı… Anlaşmalı şehirlerde ulaşım kartı… Ve mağaza indirim kartı… sağlıyoruz” propogandasıyla gerçekten bitirdiler. Stadyumlarda seyirci, Türkiye ’de futbol ve ağzımızda tad kalmadı. 
Passolig; endüstriyelleşen futbolun, rantını tekelleştirmeye yönelik bir uygulamasıdır. 
Türk futbolunda şiddetin ve düzensizliğin önüne geçilmesinin tek yolu taraftarların stadyumlara girişlerinin engellenmesi midir? Bu bağlamda Passolig uygulaması getirilen stadyumlarda milli maçlar ve Türkiye Kupası maçlarında uygulanmaması sistemin bir çelişkisi değil midir 

 

Futbolseveri potansiyel suçlu sayan ; seyir koşullarını iyileştireceğine yasakçı tedbirler alan, gerçek taraftarı bölüp parçalayan, taraftarı stat dışına atmanın aracı olan ve taraftarı müşteri haline dönüştüren bu Passolig uygulaması statlarımızdan kalkıncaya kadar SOL AÇIK olarak tribün faaliyetlerimizi sonlandırmış bulunduğumuzu tüm kamuoyuna bildiririz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim