• BIST 9548.09
  • Altın 2494.418
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.537
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Trabzon’da Özel Beden Eğitimi Ve Spor Tesisleri Denetimden Geçti

Trabzon’da Özel Beden Eğitimi Ve Spor Tesisleri Denetimden Geçti
Denetimler çerçevesince Spor Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Op. Dr. Adnan Hasanoğlu, Spor Kuruluşları Daire Başkanı Osman Gümüş,...

Trabzon'da Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesisleri denetimden geçti.

Denetimler çerçevesince Spor Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Op. Dr. Adnan Hasanoğlu, Spor Kuruluşları Daire Başkanı Osman Gümüş, Şube Müdürleri Yusuf Ziya Koç ve Necati Erol ile beraberindeki heyet, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Heyet, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk, Tesisler Şube Müdürlüğü personeli Halil İbrahim Sönmez, Atilla Yılmaz ile bir toplantı yaparak ildeki faaliyet gösteren Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesisleri ile ilgili bilgi aldı. Trabzon'da faaliyet gösteren Özel Beden Eğitimi ve Spor tesislerinin ziyaret eden heyet, faaliyet gösterilen spor dallarının özelliğine uygunluğu, belediyece verilen iş yeri açma izin belgesinin olup olmadığı, kayıtlı üye sayısı ve branşlar, engellilerin kullanımına uygunluğu, sözleşmeli antrenörlerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) dökümlerinin güncel olup olmadığı yönünde bir çok konuda denetimde bulundu.

Spor Kuruluşları Daire Başkanı Osman Gümüş, Trabzon ilindeki Denetlemeler ile ilgili olarak adı geçen tesislerin işletmecilerini, Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesisleri'nin eksiği ve uygun olmayan özellikler ile ilgili olarak önceden uyarı yapıldığını bildirdi.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanı, Op. Dr. Adnan Hasanoğlu da uyarılarda bulunarak "Ergojenik ürünler, kullanmadan önce mutlaka doktora veya beslenme uzmanına danışılmalıdır. Zirâ bazen bu ürünlerin sağlığa ve performansa etkisi yönünden değerlendirilmemekte ve sporcuların boşuna para harcamasına neden olup, sağlıklarını riske atmaktadır. Ayrıca bir kısmı bulaş doping maddesi içerdiklerinden dolayı istenmeyen durumlara sebebiyet verebilmektedirler. Bu ürünleri seçerken; yaş, cinsiyet, spor dalı, sporcunun amatör veya profesyonel olması ve diğer sağlık problemleri gibi bazı konulara dikkat edilmesi gerekmektedir" dedi.

Trabzon’da Özel Beden Eğitimi Ve Spor Tesisleri Denetimden Geçti

Trabzon’da Özel Beden Eğitimi Ve Spor Tesisleri Denetimden Geçti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim