• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Trabzon’da Karın İzleri Siliniyor

Trabzon’da Karın İzleri Siliniyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin kar mücadele çalışmaları sürüyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin kar mücadele çalışmaları sürüyor.

692 mahallesi bulunan Trabzon'un 18 ilçesinde mahallelerin ana yollarını ulaşıma açma çalışmaları sürdürülürken, il genelinde ana yolu henüz ulaşıma açılmamış olan 103 mahalle bulunuyor. Söz konusu mahallelerin yollarını ulaşıma açmak için çalışmalara 24 saat esaslı olarak devam ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ekipleri bir yandan da özelikle şehir ve ilçe merkezlerinde karın izlerini ortadan kaldırmak için temizlik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda özellikle ana cadde ve bulvarlar ile kaldırımlarda temizlik çalışmalarına devam edilirken Büyükşehir Belediyesi ekipleri yıkıma çalışmalarını sürdürüyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un son yılların en yoğun kar yağışına maruz kaldığını ifade ederek, yoğun tempoda çalışmalarını sürdürülen Büyükşehir ve ilçe belediyesi çalışanlarına teşekkür etti.

Trabzon genelinde 22 Ocak'ta başlayan kar yağışının 25 Ocak Pazartesi günü de dahil olmak üzere süreklilik arz ederek devam ettiğini hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, "Kar kalınlığı sahilde 60 cm, orta ve yüksek kesimlerde 1,5-2 metreye ulaştı. 10 yılı aşkın süredir Trabzon'da böylesi kar yağışı yaşanmamıştı. Önceden hazırladığımız plan doğrultusunda 257 araç ve iş makinesi ile kar mücadelesi çalışmalarımıza başladık. Sonradan 20 iş makinesi daha kiralama yöntemini kullanarak araç ve iş makinemizi sayımızı 277'ye çıkardık. 22-25 Ocak tarihlerinde kar yağışı devam ederken önceliğimizi ana arterlerin, hastane, yurt binaları ve kamu kurumlarının yollarının açık tutulmasına, hasta vatandaşlarımızın hastanelere ulaştırılmasına, afet olaylarına müdahaleye ve elektrik arızlarının giderilmesi için gerekli yolların açılmasına verdik. Bu süre zarfında tekrar tekrar açtığımız yolların yoğun kar yağışı nedeniyle kısa sürede tekrar kapandığı oldu, biz tekrar açtık" dedi.

15 KİLOMETRENİN ÜZERİNDE YOL AÇMA ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

26 Ocak'tan itibaren tüm mahalle yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, "26 Ocak'tan itibaren tüm mahalle yollarımızın açılması için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. 26-30 Ocak tarihlerinde bu çalışmalarımız 24 saat esaslı olarak devam edecek. Burada çok önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum. Bu akşam ve yarın akşam hava sıcaklığının eksi 7 dereceye düşeceği ön görülüyor. Buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşlarımızın çok dikkatli olmasını istiyoruz. Biz bu sürede tuz ve solüsyon serme çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Trabzon'umuzda ana yolu ulaşıma henüz açılmamış olan 103 mahallemiz vardır. Bu mahallelerimizin yollarının açılması için de çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir. 22 Ocak'tan itibaren toplamda 15 km'nin üzerinde yol açma çalışması icra edilmiştir" diye konuştu.

Trabzon’da Karın İzleri Siliniyor

Trabzon’da Karın İzleri Siliniyor

Trabzon’da Karın İzleri Siliniyor

Trabzon’da Karın İzleri Siliniyor

Trabzon’da Karın İzleri Siliniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim