• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Trabzon’a "Kanadalı"dan Turizm Yatırımı

Trabzon’a "Kanadalı"dan Turizm Yatırımı
ABD Hava Kuvvetleri'nde 25 yıl çalıştıktan sonra 2005 yılında emekli olan, Kanada vatandaşı olması nedeniyle de yörede "Kanadalı" lakabıyla tanınan...

ABD Hava Kuvvetleri'nde 25 yıl çalıştıktan sonra 2005 yılında emekli olan, Kanada vatandaşı olması nedeniyle de yörede "Kanadalı" lakabıyla tanınan Secaattin Bozoğlu, Trabzon'un Tonya İlçesi'ne turizm yatırımı yapıyor.

Turizm konusunda hareketlenmenin başladığı Trabzon'un Tonya İlçesi'nde 12 odalı bir pansiyon yatırımınin inşaası sürüyor. TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, yönetim kurulu üyeleri Özcan İlarslan ve Tolga Avcı ile genel sekreter Hakan Gürhan, Tonya ilçesinde kendi imkanlarıyla 12 odası ve 2 restoranı bulunan pansiyonu hizmete açmaya hazırlanan Secaattin Bozoğlu'nu ziyaret etti. Bozoğlu'ndan yatırımı hakkında bilgi alan Hacısalihoğlu, ilçelerde turizmin yaygınlaştırılması, eko turizmin geliştirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirterek "Vatandaşın yatırımını çok önemli buluyoruz. Her ilçede bu tür girişimlerin hayata geçirilmesini bekliyoruz. Turistler, konaklama fırsatları arttıkça ilçelerimizin doğal ve folklorik güzelliklerin yerinde izleme fırsatını bulacaklar. Bu yatırımları destekliyoruz. Tonya ilçemizde 12 oda kapasitesi çok güzel bir gelişme. Kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiği yatırım nedeniyle teşekkür ediyoruz" dedi.

ABD Hava Kuvvetleri'nde 25 yıl çalıştıktan sonra 2005 yılında emekli olan, Kanada vatandaşı olması nedeniyle yörede "Kanadalı" lakabıyla tanınan Secaattin Bozoğlu, emekli olduktan sonra Adana'da turizmcilik yaptığını hatırlattı. Bozoğlu "Amacım bu memlekete hizmet etmek. Paraya ihtiyacım yok. Uzun yıllardır turizm işindeyim. Şimdi Suat Bey gibi Başkanlarımızın öncülüğünde buraya hizmet etmek istiyorum. Yöre halkı için yeni bir alan olan turizm konusunda bildiklerimi hemşehrilerime aktarmak istiyorum. Tonya'ya turizmi sevdirip, memleketimize hizmet verebilirsek ne mutlu bize. Dünyanın birçok ülkesinden insanla iletişim kurabilecek, turizm sektörüne hazır bir insanım. Bildiklerimi genç kuşaklarla paylaşmak istiyorum. 25 yıl önce buradan giderken bulunan nüfus yarı yarıya azalmış. Bu nüfusun daha da azalmaması için insanların burada yatırım yapması, iş sahaları açılması gerekir. Turizm önemli bir gelir kapısı. Tonya, doğal güzellikler bakımından el değmemiş bir yer. Bunun avantaj olarak kullanılması lazım" diye konuştu.

Trabzon’a "Kanadalı"dan Turizm Yatırımı

Trabzon’a "Kanadalı"dan Turizm Yatırımı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim