• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Trabzon’a atanan Bozüyük İlçe Müftüsü Selami Bağcı’ya veda yemeği

Trabzon’a atanan Bozüyük İlçe Müftüsü Selami Bağcı’ya veda yemeği
Bilecik'in Bozüyük İlçe Müftüsü Selami Bağcı'nın Trabzon merkez ilçesine atanması nedeni ile veda yemeği düzenlendi.

Bilecik'in Bozüyük İlçe Müftüsü Selami Bağcı'nın Trabzon merkez ilçesine atanması nedeni ile veda yemeği düzenlendi.

Bozüyük Belediyesi Abdülhamid Han Parkı'nda düzenlenen veda yemeğinde konuşan İlçe Müftüsü Selami Bağcı hislerini paylaşarak "2015 Nisan ayında tayinimiz Bozüyük'e çıktığı zaman heyecanlıydık. Yeni bir ortam, yeni bir çevre, yeni dostluklar kazanacağımız ümidiyle geldik. Elhamdülillah o heyecanımızı burada yaşadık. Dostlarımız oldu, arkadaşlarımız oldu, çalışma arkadaşlarımızla özellikle personelimizle son derece uyumlu, güzel hizmetler yaptığımıza inanıyorum. Cenab-ı Hak hizmetlerimizi daim eylesin mübarek eylesin" dedi. Konuşmasının devamında Bozüyük'te gerçekleştirdiği hizmetlere de değinen Müftü Bağcı "Tabii ki pek çok hizmetler yaptık . Bunu sizlerle beraber yaptık . Bunu da ifade edeyim. Elhamdülillah Bozüyük ilçemizde Kur-an kursu hizmetlerini, belirli bir noktaya getirdiğimize inanıyorum. Gerek gündüzlü kurslarımız, gerek 4-6 yaş Kur-an kurslarımız, gerek ise hafızlık Kur'an kurslarımız . İnşallah bizden sonra da devam edecek. Bizimde anılacağımız, zikredeceğimiz bir eser olacağını düşünüyorum. Özellikle inşaatını devam ettirdiğimiz yatılı hafız Kur'an Kursumuzu Bozüyük'ümüze kazandırmaya vesile olduğumuz büyük bir eserimiz olacak. Cenab-ı Hak tamamlamayı nasip eylesin. Bizde tabii bu eseri tamamlayıp ta hizmete açıp öyle gitmeyi düşünmüştük. Ama nasip değilmiş, inşallah tamamlamayı Cenab-ı Hak nasip eylesin inşallah. Tabii burada ki görev süremiz içerisinde, 3 yıl 3 ay burada kaldık. Güzel dostluklarımız oldu. Güzel dostlar kazandık. Değerli personelimizle çalışmak benim için gerçekten, onur verici oldu, gurur verici oldu. Elhamdülillah en rahat, en güzel hizmet ettiğim yerlerden birisi olarak da burayı görüyorum. Cenab-ı Hak hepinizden razı olsun " dedi.

İlçe Müftüsü Bağcı'nın ardından konuşan Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş ise "Bilecik olarak, Bozüyük olarak Selami beyi geç bulduk, erken kaybettik. Allah yolunu açık etsin. Gitmiş olduğu yer Trabzon'un merkez ilçesi. Bu onun için bir onurdur, şereftir. Rabbim onun onur ve şerefini artırsın. Hizmetlerini bereketlendirsin. Gerçekten Bozüyük'te çok güzel bir hava oluşturdu. Belediye Başkanımızla, Kaymakamımızla, personelimizle, vatandaşlarla, velhasıl bütün eşraf ile, diyanet vakfımızın mütevelli heyeti ile muazzam bir orkestra oluşturdu . Ve ona çok güzel bir şeflik yaptı. Hizmetler hızlı görülmeye başlandı. Zannediyorum ki beş senede yapacağı işi üç seneye sığdırdığı için çok daha hizmete muhtaç bir bölgeye, çok daha büyük bir hizmete yönlendirildi. Allah-u Teala yolunu açık kılsın" dedi.

Daha sonra söz alan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da "Bozüyük'te yapılması gereken, düşünülen, eksik olduğumuz noktada tamamlamaksa, görevi layıkıyla yerine getirmekse, gerçekten biz huzurlu bir şekilde bu memlekete hizmet etmeye çalıştık. Yaklaşık kırk camimizde sabah programlarında, sabah namazlarında, imamlarımızı, müezzinlerimizi, camii cemaatlerimizi oluşturduk. Hani İl Müftümüzde burada ama Bilecik'te ki hafızlık noktasında, Bilecik'in önüne geçen bir ilçeyiz. Bu konuda emek veren tüm imamlarımıza, hafızlarımıza, hocalarımıza, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Keza Bozüyük'te ki camilerimizin eksiklerinin tamamlanması. Gerçekten bunlar uyumlu çalışmanın bizlere getirdiği güzellikler. Müftümüze bu uyum içerisindeki çalışmaları ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim bahtını açık eylesin, hayırlı görevler yapmayı nasip etsin" dedi.

Programda son olarak konuşan Kaymakam Hasan Yaman ise "İlçe müftümüzle ilgili kendisinin de hak ettiği birçok güzel söz söylendi. Böyle müftümüz ile ilgili bir talim yaptığımda şunu görüyorum. Bazı erdemler özellikler var, her insanda olması gereken, ama en çokta din adamına yakışan bazı özellikler var. Bunlardan birisi tevazu, birisi vakar, Selami bey de her ikisini müşahede ettim. Onun dışında çalışma ahlakıyla, disipliniyle, tevazu etmiş bir din adamı arkadaşımız. Ayrıca akademik olarakta kendisini yetiştirme gayreti içerisinde. Doktorasını Eskişehir'de yapıyordu, yakın bir tarihte tamamlayacak. Eser bırakma kabiliyetinden Bozüyük ilçemizde sürekli anılacak bir arkadaş ama devlet memuru icabında tayini var. Bunu hepimiz sık sık yaşıyoruz. İlçe Müftümüz de yaşadı. İlçe müftümüz bu özelliklere mizaca sahip olduğu sürece Türkiye'nin neresine giderse gitsin inşallah bütün gönülleri feth edecek ve oradaki insanlara da eser bırakarak ciddi bir motivasyon sağlayacak. Hayırlı uğurlu olsun. Allah sağlıklı, huzurlu, esenlik içerisinde hayırlı görevler yapmayı nasip eder inşallah" dedi.

Programın sonunda Selami Bağcı'ya Bozüyük'teki çalışmaları ve emekleri için teşekkür edilerek yeni görev yerinde başarı dileklerinde bulunuldu. Herkesle helalleşerek vedalaşan İlçe Müftüsü Selami Bağcı'ya ayrıca Kaymakam Yaman, Belediye Başkanı Bakıcı ve Kent Konseyi Başkanı Tekeli günün anısına hediye takdiminde bulundu.

İlçe Müftüsü Selami Bağcı için düzenlenen veda yemeğine Kaymakam Hasan Yaman, İl Müftüsü Necati Akkuş, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin ve din görevlileri katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim