• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Toyota Verso Türkiye'de üretilecek

Toyota'nın yeni işbirliği sonucunda BMW dizel motoru taşıyan ilk Toyota modeli Verso 1.6 D-4D Türkiye'de üretilecek.

Toyota açıklamasına göre, Toyota ve BMW grubunun 2 yıl önce imzaladıkları dizel motor tedarik anlaşması uyarınca, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ tarafından ocak 2014 tarihinden itibaren üretilmeye başlanacak olan Verso 1.6 D-4D ile birlikte Verso, 4 dizel ve 2 benzinli motor olmak üzere daha geniş bir ürün çeşitliliği ile piyasaya sunulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Toyota Motor Avrupa (TME) Başkan ve Üst Yöneticisi (CEO) Didier Leroy, otomotiv sanayinin bir başka lider kuruluşu BMW grubu ile birlikte yaptıkları proje ile ürün tedarik süresini iyileştirdiklerini ve ürün geliştirme maliyetlerini azalttıklarını belirtti.

Leroy, "Toyota olarak, otomotiv sanayinin karşı karşıya geldiği çevre sorunları ile mücadelede birden fazla yaklaşımın gerekliliğine inanıyoruz. Hibrid teknolojisi, çevre açısından sürdürülebilir teknoloji ile araç üretilmesine yönelik stratejimizin ana unsuru olarak artan oranda gelişmektedir. Bunun yanısıra Toyota olarak, Avrupa'da temiz dizel konusunda da önemli bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Verilen bilgilere göre, Verso 1.6 D-4D projesini yürüten TME'nin Belçika'daki teknik merkezi, yaptığı çalışmalarla, Verso'nun mevcut konforu ve dinamik performansını koruyarak, şanzıman ve araç elektroniğinin, yeni motor ile kusursuz birleşimini gerçekleştirdi.  Verimliliği ve yakıt emisyonunu iyileştirmek amacıyla, motor taşıyıcıları, çift ağırlıklı volan ve debriyaj baskı sistemi, yeni vites kutusu ve duruş-kalkış sistemi gibi parçalar yeniden tasarlandı ve geliştirildi.

Sakarya'da bulunan Toyota Türkiye, Verso serisini üreten tek tesis olmasının yanı sıra, haziran ayından bu yana yeni nesil Corolla'yı da üretiyor. BMW grubu ve Toyota, dizel motor projesi dışında, yakıt hücre sistemi ortak geliştirme, yeni bir spor araba platformunun ortak geliştirilmesi için fizibilite çalışmaları, hafif araç gövde teknolojisi üzerine ortak çalışma ve Lityum hava bataryası ortak araştırma konularında daha geniş bir işbirliği içinde olacaklarını açıkladı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim