• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Toroslar’da Vatandaşlara ‘Çanakkale’ Menüsü Dağıtıldı

Toroslar’da Vatandaşlara ‘Çanakkale’ Menüsü Dağıtıldı
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, bu yılda 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında,...

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, bu yılda 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, vatandaşlara yağlı buğday çorbası ve şekersiz üzüm hoşafı dağıttı.

Bu yıl da Çanakkale ruhunu yeniden yaşatan Toroslar Belediyesi tarafından, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde vatandaşlara Çanakkale Savaşı esnasında askerlerin bir günlük yemek menüsü olan yağlı buğday çorbası ve şekersiz üzüm hoşafı ikram edildi. Yapılan bu etkinlik ile o günün şartlarını hatırlamalarını sağlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür eden vatandaşlar ise dağıtılan menü ile Çanakkale şehitlerini andı.

İkramın ardından, şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Toroslar Belediyesi Başkan Vekili Haluk Mutluay, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü kutladı. Mutluay, "Bütün imkansızlık ve olumsuzluklara rağmen 7 düvele karşı kazanılan bu zafer, dünyada eşi benzeri olmayan bir kahramanlık destandır. Çanakkale kahramanlarımızın ne zor şartlar altında savaşı kazandıklarına bu etkinliğimiz ile bir kez daha tanık olduk. Çanakkale'de gösterilen birlik ve beraberliğin yeniden hatırlanmasını diliyor, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum" dedi.

Daha sonra, davetlilere Toroslar Belediyesi tarafından hazırlanan "Çanakkale Geçilmez" konulu kısa bir belgesel sunumu yapıldı.

Toroslar’da Vatandaşlara ‘Çanakkale’ Menüsü Dağıtıldı

Toroslar’da Vatandaşlara ‘Çanakkale’ Menüsü Dağıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim