• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Toprak kapta pişirilen güvecin damak tadı yıllardır hiç değişmedi

Toprak kapta pişirilen güvecin damak tadı yıllardır hiç değişmedi
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde toprak kapta pişirilen güvecin damak tadı, yıllardır hiç değişmedi.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde toprak kapta pişirilen güvecin damak tadı, yıllardır hiç değişmedi.

Toprak kaplara konulan et, taş fırın içerisinde odun ateşi ile birleşmesiyle lokum kıvamına erişerek eşsiz bir lezzete bürünüyor. Çıraklıktan itibaren yıllarını bu sektöre adayan Güveç ustası Veli Yalçınkaya, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan yapılan Tavşanlı'daki güvecin özellikle de erkeç (erkek keçi) etinden yapılanların benzerlerinden farklı ve daha çok tercih edildiğini söyledi.

İlçede güvecin ayrı bir yerinin olduğunu belirten Yalçınkaya, "Tavşanlı'ya şehir dışından birçok kişi güveç yemeye özellikle gelir. Kırmızı et ile hazırlanan bu yemekler için sabahın erken saatlerinde hazırlıklar başlar ve 5-6 saat gibi süre sonunda öğleye servis için hazır olur. Güvecin yapımı her ustanın maharetine kalmış bir şey. Hazırlanış aşamasında biz az miktarda domates biber ve eti koyuyoruz. Domates ve biberi koymamızdaki sebep ise etin yağının ağırlığını alması bunlarla hafifletiyoruz, lezzetli haline getiriyoruz. Yaptığın işi severek yaptığın zaman hem lezzeti farklı olur, hem de yorulmadan yaparsın işini" diyerek, "Tavşanlı güvecini yemediyseniz eğer kendinizi et yedik saymayın" şeklinde mesajını iletti.

Toprak kapta pişirilen güvecin damak tadı yıllardır hiç değişmedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim