• BIST 9524.59
  • Altın 2491.401
  • Dolar 32.5083
  • Euro 34.7144
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Ev Ziyaretlerini Sürdürüyor

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Ev Ziyaretlerini Sürdürüyor
Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Çanakkale Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM), tedavi...

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Çanakkale Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM), tedavi ve takiplerinde zorluk yaşanılan ağır ruhsal hastalığının sebep olduğu yeti yitimi ile toplumdan kopan hastaların yeniden topluma kazandırılmasını hedefliyor.

1204 kayıtlı danışanın bulunduğu TRSM'de psikiyatrist, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, hemşirelerden oluşan uzman kadro, hastalığın hem kişiye hem de sosyal çevresine getirdiği maddi ve manevi yıkımın da önüne geçebilmek amaçlanıyor. Kronik ruhsal hastalığı olan bireylere toplum temelli psikososyal destek sağlanan Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde, danışanlar evlerinden alınarak merkez bünyesinde kurulan müzik, resim atölyesi, İngilizce, el sanatları, yemek atölyesi ve spor aktivitelerine katılmaları sağlanıyor.

TRSM'ye kayıtlı danışanlara yapılan takiplere ev ziyaretlerinde de devam ediliyor. Psikiyatrist, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve hemşireden oluşan ekiple yapılan ziyaretlerde danışanlara ve ailelerine ev ortamında görüşme yapılarak eğitimler ve psikososyal destek veriliyor. Toplum Ruh Sağlığı Sorumlu Hekimi Psikiyatrist Özlem Öztürk Şahin, "Amacımız hem hastanın kendisi hem de bakım veren yakını için yaşam kalitesini artırmak, hastaneye yatışları azaltmak, gerektiğinde evde sağlık hizmetleri uygulamasına entegre bir şekilde hastaneye yatmadan yaşadıkları ortamda tedavinin devamlılığını sağlamak ve bu hastaları topluma kazandırmaktır. Hastaları olabildiğince hayatın içinde tutmak ve rehabilite etmek, üretken hale getirmek, sosyalleşmelerini sağlamak başlıca amacımız. Ayrıca, bireysel danışmanlık hizmeti vermek, hastaları ve hasta yakınlarını hastalık, tedavi ve tedavinin olası yan etkileri konusunda bilgilendirmek (psikoeğitim), hastalık belirtileriyle baş etme yöntemleri, kriz yönetimi gibi konularda eğitim vermek, hastaların ilgi ve yeteneğine göre güzel sanatlar, müzik, spor, el sanatları gibi alanlarda sosyal beceri kazandırmak için haftanın beş günü merkezimizde hizmetler vermekteyiz" dedi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Ev Ziyaretlerini Sürdürüyor

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Ev Ziyaretlerini Sürdürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim