• BIST 9579.71
  • Altın 2471.216
  • Dolar 32.4424
  • Euro 34.4823
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

Topçu: “Yeni Anayasada Herkes Eşit Olacak”

Topçu: “Yeni Anayasada Herkes Eşit Olacak”
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, yeni anayasayla birlikte darbeci, oligarşi bürokrasiyi ve vesayeti besleyen 12 Eylül anayasasından kurtulacaklarını...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, yeni anayasayla birlikte darbeci, oligarşi bürokrasiyi ve vesayeti besleyen 12 Eylül anayasasından kurtulacaklarını belirterek, "Yeni anayasa dağda hayvan otlatan kardeşimizi de devletin en tepe noktasında oturanı da karşısında eşitleyecek" dedi.

Başkanlığını AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu'nun yaptkığı Yerli Düşünce Derneği tarafından Ordu Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemine Milli ve Yerli Bakış" konferansına konuşmacı olarak katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "içinde devleti ebed, milleti esas, merkezinde insan olan, özgürlüklerin önü açılmış, güvenliği garanti altına almış, refah seviyesini yükseltecek kısa ve öz bir anayasa istediklerini belirtti.

12 Eylül Anayasası'nın "darbeci, vesayetçi ve oligarşik bürokrasiyi öne çıkaran" bir anayasa olduğunu belirten Topçu, "Yeni anayasayla birlikte darbeci, oligarşi bürokrasiyi ve vesayeti besleyen bu anayasadan kurtulmuş olacağız. Yani bu anayasanın mahkemesi devletin cumhurbaşkanının davasını iki yıl uzatıp, bir ajanın davasına kırk günde karar veremeyecek. Yani bu yeni anayasa dağda hayvan otlatan kardeşimizi de devletin en tepe noktasında oturanı da karşısında eşitleyecek. Çünkü bu bir toplum sözleşmesidir" diye konuştu.

"ANKARA ÇÖKERSE SOMALİ DE ÇÖKER"

Topçu, Diyarbakır'da yaşanan terör saldırısında şehit ve yaralılar bulunduğunu da hatırlatarak, "Şehitlerimize rahmet gazilerimize inşallah acilen şifalar diliyoruz. Ümmetimize de başsağlığı diliyoruz. Çünkü Ankara çökerse, Somali de çöker, Ankara çökerse Bağdat da çöker, Şam da çöker. Neticede Ankaraa dizüstü çöktüğü zaman, hem millet hem ümmet, hem de dünyadaki mağdur milletler çöker. Rabbim bunun için şehitlerimizin hürmetine Ankara'ya, Türk milletine, İslam ümmetine güç versin, kuvvet versin" ifadelerini kullandı.

Topçu: “Yeni Anayasada Herkes Eşit Olacak”

Topçu: “Yeni Anayasada Herkes Eşit Olacak”

Topçu: “Yeni Anayasada Herkes Eşit Olacak”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim