• BIST 9545.83
  • Altın 2475.659
  • Dolar 32.4953
  • Euro 34.5705
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Tofaş'ın ürettiği Fiat Egea banttan indirildi

Tofaş'ın ürettiği Fiat Egea banttan indirildi
Türkiye'nin en önemli otomotiv projelerinden birini hayata geçiren Tofaş'ın ürettiği Fiat Egea banttan indirildi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Fiat Egea Üretim Başlangıç Töreni'nde yaptığı konuşmada, Fiat Egea'nın üretimine başlanacağı bu önemli günün heyecanını paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Yaklaşık bir yıl önce yine burada Doblo modelinin, Amerika'ya ihracatı vesilesiyle bir araya geldiklerini hatırlatan Koç, "Doblo'nunyenilenmesiyle başlayan yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Türkiye'nin istikrarlı büyümesi için kalıcı sanayi projelerine ihtiyacı var" dedi.

EGEA'NIN İLK MODELİ

Sanayi yatırımlarının artması ve bu alandaki adımların çok boyutlu düşünülerek atılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Koç, "Sanayi projelerinin, iç pazarın yanı sıra ihracata yönelik olarak geliştirilmesi, bunlarla birlikte ilave istihdam da yaratması gerekiyor. Bugün de bu modele örnek niteliğinde olan Türkiye'nin en büyük sanayi yatırımlarından biri için buradayız. Ortağımız Fiat Chrysler ile birlikte geliştirdiğimiz Egea projesinin ilk modelinin üretimini birlikte başlatacağız" diye konuştu.

İSMİ EGE DENİZİ'NDEN

Koç, Fiat Egea'yı "akıllı bir proje" olarak değerlendirdiğini belirterek, şöyle devam etti: "Akıllı çünkü, çok sayıda araştırma yapılarak, Türkiye'nin beklentilerine uygun ve geniş kitlelerin ulaşabileceği bir otomobil olarak geliştirildi. Türk tüketicisini odağına alarak tasarlanan yeni modelimize isim verirken, Ege Denizi'nden esinlenildi.

40 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLECEK

Akıllı bir araç çünkü, iç pazarın yanı sıra Batı ve Doğu Avrupa müşterisine de hitap ediyor. Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da 40 ülkeye ihraç edilecek. Aynı platformla sedan dışında hatchback ve station wagon olmak üzere bu büyük oranını ihraç edeceğimiz, iki ayrı araç daha üretilecek. Bu da projemizi akıllı kılan diğer bir unsuru. Türkiye'nin dünyaya açılan bu çaptaki ilk binek araç projesi Egea'nın her anlamda çok başarılı olacağına yürekten inanıyorum."

rahmi_koc_mustafa_koc_fiat_egea_istanbul_haber_ajansi_ulasimonline_dergisi_1.jpgmustafa_koc_fiat_egea_istanbul_haber_ajansi_ulasimonline_dergisi_2.jpgmustafa_koc_fiat_egea_istanbul_haber_ajansi_ulasimonline_dergisi_4.jpgmustafa_koc_fiat_egea_istanbul_haber_ajansi_ulasimonline_dergisi_1.jpg

koc_fiat_1.jpgkoc_fiat_2.jpgmustafa-koc_fiat_4.jpgmustafa-koc_fiat_5.jpgfiat-egea_2.jpgegea_3.jpg

İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim