• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

TMMOB Genel Başkanı Soğancı, Kastamonu’ya Geldi

TMMOB Genel Başkanı Soğancı, Kastamonu’ya Geldi
Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Kastamonu'yu ziyaret etti.

Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Kastamonu'yu ziyaret etti.

Soğancı, TMMOB Kastamonu Şubesi tarafından organize edilen Ankara, Zonguldak ve Kastamonu'daki üyelerin katıldığı dayanışma gecesine iştirak etti. Gecede, meslekte 25, 40 ve 50'nci yılını dolduran meslektaşlarına plaket takdim etti. Törende konuşan Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir ferdi olarak bu ülkeye karşı sorumluluklarının olduğunu söyledi. Makine mühendisleri olarak bir yandan kendilerini geliştireceklerini, bir yandan da Türkiye'nin yaşanmakta olan sorunlarını görüp onlara karşı da çözüm önerileri sunmaları gerektiğini belirten Soğancı, "Yeni mezun arkadaşlarımızın meslekte tecrübe kazanmalarını sağlamak da bu ülkenin geleceği açısından bir değerdir. Bunun için hepinizi odamıza sahip çıkmaya, mesleğimizin vermiş olduğu bilgi ve birikimi ülkemizin geleceği için kullanmaya hepinizi davet ediyorum. Daha büyük bir Türkiye için hep beraber devam edelim diyorum" diye konuştu.

Kastamonu İl Temsilciliği olarak Kastamonu'da yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler veren TMMOB Kastamonu Şube Başkanı Necla Yıldız ise, temsilcilik olarak Abana, Bozkurt, Çatalzeytin, Devrekani, İhsangazi, İnebolu, Küre ve Taşköprü'de periyodik asansör bakımları yaptıklarını ifade ederek, "9 ay içerisinde 460 asansör kontrolü, 3 bin 962 adet LPG sızdırmazlık kontrolü, 30 adet periyodik kontrolü ile çok sayıda motor-şasi kontrolü gerçekleştirilmiştir" dedi.

Makine mühendisleri olarak yapılan faaliyetlerin önemli olduğuna dikkat çeken Yıldız, "Bizim için önceliğimiz üyelerimizdir. Amacımız üyelerimizin haklarını savunmak, varsa sorunlarını çözmeye yardımcı olmaktır. Biz oda olarak emekten, demokrasiden barıştan yanayız. Hep beraber olalım, güçlü olalım" şeklinde konuştu.

Törenin ardından geceye katılan makine mühendisleri, aileleriyle birlikte müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

TMMOB Genel Başkanı Soğancı, Kastamonu’ya Geldi

TMMOB Genel Başkanı Soğancı, Kastamonu’ya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim