• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Tıp Öğrencileri Ankara Saldırısını Protesto Etti

Tıp Öğrencileri Ankara Saldırısını Protesto Etti
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çapa Tıp Fakültesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, Ankara'da yaşanan terör saldırısını protesto etti.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çapa Tıp Fakültesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, Ankara'da yaşanan terör saldırısını protesto etti. "Bölücü Teröre Karşı Gençlik Ayakta" yazılı pankart açan grup, hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çapa Tıp Fakültesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, 13 Mart Cumartesi günü Ankara'da 37 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını protesto etti. Kampüs içerisindeki kantin önünde toplanan öğrenciler, teröre ve bölücü terör örgütüne tepki gösterdi. Yemekhane binasının camından da "Bölücü Teröre Karşı Gençlik Ayakta" yazılı pankart açan eylemciler, basın açıklamasına terör saldırısında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Grup adına açıklama yapan Eren Öztürk, bölücü terörün üniversite gençliğini kurban etmesine izin vermeyeceklerini belirterek, "13 Mart saldırısının failinin de üniversiteli bir terörist olduğunu hesaba katarsak, önemli bir sorunla karşı karşıya olduğumuzu daha iyi anlarız. Öncelikli şunu belirtelim; bölücü terörün üniversite gençliğini kurban etmesine izin vermeyeceğiz. Sur, Cizre ve Silopi'de yapılan başarılı operasyonların ardından milletimizin Mehmetçiğe desteği katlanarak artmıştır. Bizler de Türk gençliği olarak her zaman "Hepimiz Mehmetçiğiz" şiarıyla hareket ettik, ediyoruz. Bu birlikteliğin ülkemizde teröre son verecek olmasından korkan PKK, milletimizi korkutmak için şehir merkezlerimizde bombalı eylemler düzenlemeye başlamıştır. Hep birlikte haykırıyoruz: Korkmuyoruz, kararlıyız! Ülkemizi tehdit eden bölücü terör örgütüne ve onların dış destekçilerine sesleniyoruz korkmuyoruz. Üniversite toplulukları olarak kalbimiz Mehmetçikle ve bölücülüğe karşı mücadele eden milletimizle birlikte çarpıyor" dedi.

Tıp Öğrencileri Ankara Saldırısını Protesto Etti

Tıp Öğrencileri Ankara Saldırısını Protesto Etti

Tıp Öğrencileri Ankara Saldırısını Protesto Etti

Tıp Öğrencileri Ankara Saldırısını Protesto Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim