• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

Tıp Öğrencilerden Anlamlı Etkinlik

Tıp Öğrencilerden Anlamlı Etkinlik
Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, yaptıkları boy-kilo ölçümü ve verdikleri sağlıklı beslenme bilgileri ile vatandaşların obeziteye karşı...

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, yaptıkları boy-kilo ölçümü ve verdikleri sağlıklı beslenme bilgileri ile vatandaşların obeziteye karşı bilinçlenmesini sağlıyor.

Ordu Üniversitesi Türk Tıp Öğrencileri Birliği üyeleri, çağın önemli sorunlarından biri olan obeziteye karşı insanların bilinçlenmesi için faaliyetlerine devam ediyor. Yapılan bilgilendirme çalışmaları kapsamında Türk Tıp Öğrencileri Birliği üyeleri Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi'nde bulunan Tahıl Pazarı'nda stant açtı. Açılan stantta boy ve kilo ölçümü yaparak vatandaşların vücut kitle endeksini tespit eden öğrenciler değerleri yüksek çıkanlara bilgilendirici broşür dağıttı.

Sağlıklı beslenme konularına dikkat çekmek isteyen tıp öğrencilerinin hazırladığı içeceklerdeki şeker oranlarını gösteren pankartlar ve sağlıklı beslenmede önemli bir yer tutan mandalina üzerine yapıştırılan notlar da vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Düzenlenen etkinliğin vatandaşların bilgilenmesi için önemli olduğunu ifade eden Ordu Üniversitesi Türk Tıp Öğrencileri Birliği Halk Sağlığı Direktörü Göksu Kaya, stant hakkında bilgiler verdi.

Obeziteye dikkat çekmek istediklerini dile getiren Kaya, "Biz Türk Tıp Öğrencileri Birliği olarak günümüzün önemli bir sorunu olan obeziteye dikkat çekmek istiyoruz. İnsanların sağlıklı beslenmesi için farkındalık oluşturuyoruz. Bunu da standımıza kurduğumuz tartı ve boy ölçerimiz ile insanların boy ve kilosunu ölçerek vücut kitle endeksini belirliyoruz. Çıkan sonuçlara göre yaptığımız anketle insanlara bilgilendirme yapıyoruz. Özellikle kişinin acıktığı zaman atıştırmalık olarak fasfood yerine mandalina yemeye teşvik ediyoruz ve bu sayede sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapıyoruz" dedi.

Tıp Öğrencilerden Anlamlı Etkinlik

Tıp Öğrencilerden Anlamlı Etkinlik

Tıp Öğrencilerden Anlamlı Etkinlik

Tıp Öğrencilerden Anlamlı Etkinlik

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim