• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Tıkalı su boruları şaşırttı

Tıkalı su boruları şaşırttı
Ordu Büyükşehir Belediyesi, kentte yayalaştırma çalışmaları öncesinde kazdığı yollarda onlarca yılın biriken sorunlarını gün yüzüne çıkararak...

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kentte yayalaştırma çalışmaları öncesinde kazdığı yollarda onlarca yılın biriken sorunlarını gün yüzüne çıkararak alt yapıyı elden geçiriyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, yayalaştırma çalışmalarını sürdürdüğü Süleyman Felek Caddesi'nin ardından, Zübeyde Hanım Caddesi'nde de altyapıyı elden geçiriyor. Kent yaşamının en önemli sorunlarından biri olan yaya ulaşımı konusunda gerçekleştirdiği çalışmalar ile takdir kazanan Büyükşehir, proje kapsamında zemin döşeme işlemini yürüttüğü Süleyman Felek Caddesi'nin ardından, Zübeyde Hanım Caddesi'nde de altyapıyı yeniliyor. Kazı çalışmaları sırasında onlarca yılın biriken sorunlarını gün yüzüne çıkarıyor. Eski yağmur suyu hatlarında kullanılan tıkalı ve ömrünü tamamlamış boruları gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Başkan Enver Yılmaz, yayalaştırma projeleri kapsamında güzergâhların altyapısının tamamen yenilendiğini söyleyerek, "İlimiz genelinde başlattığımız altyapı çalışmalarıyla birlikte özellikle geçmişte kullanılan yağmur suyu hatlarının tamamen kapalı olduğunu görüyoruz. Çalışmalarımız sırasında iflas etmiş bir altyapı ağını kılcal damarlarına kadar açtık. Sorunsuz bir alt yapı için başlattığımız çalışmalarda ortaya çıkan tablo, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın en önemli göstergesidir" diye konuştu.

Zübeyde Hanım Caddesi'nde ortaya çıkan yağmur suyu hatlarındaki görüntülerin Soya ve Mersan Kavşağı ile Atatürk Anıtı'nın olduğu bölgedeki çalışmalarda da karşılarına çıktığını belirten Başkan Yılmaz, "Daha önce Soya ve Mersan Kavşaklarında altyapıya yerleştirdiğimiz 5'e 2 büyüklüğünde bakslar ile Altınordu ilçemizi ciddi bir sıkıntıdan kurtardık. 1930'lu yıllardan bu yana 18 bin nüfusa göre inşa edilen, geçici onarım ve eklemelerle günümüze kadar getirilip, artan nüfusa cevap veremeyen şehrimizin altyapısını sil baştan yeniledik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim