• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

TİKA’dan Kosovalı Süt Üreticilerine Büyük Destek

TİKA’dan Kosovalı Süt Üreticilerine Büyük Destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), tarım alanında geliştirdiği projelerle Kosovalı çiftçileri desteklemeyi sürdürüyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), tarım alanında geliştirdiği projelerle Kosovalı çiftçileri desteklemeyi sürdürüyor. Tarımcılıkla ilgili projelere bir yenisini daha ekleyen TİKA, Kosovalı süt üreticilerine ekipman desteği sağladı.

Kosova'da süt üretimi kapasitelerinin artırılmasına yönelik teknik destekle üreticilere sahip çıkan TİKA bu kez Kosova'nın kuzeyindeki Mitroviça belediyesinde süt üreticilerinin yüzünü güldürdü. TİKA, Mitroviça Belediyesi ile işbirliği içinde süt üretimi sektörüne yönelik proje kapsamında 50 aileye süt toplama cihazları ile profesyonel süt taşıma kaplarının dağıtımını gerçekleştirdi. Süt üreticilerine cihaz ve kapların hibe edilmesinin ardından açıklama yapan Mitroviça Belediye Başkanı Agim Bahtiri, belediyede süt kalitesinin artırılması ve süt üreticilerinin desteklenmesine yönelik gerçekleştirilen projenin, süt üreticilerinin teşviki açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Verilen destekten dolayı TİKA ve Türk halkına teşekkürlerini ifade eden Bahtiri, "Türk ve Arnavutlar aynı geçmişi ve aynı gelenekleri olan iki halktır. Bu iki halk arasındaki kardeşlik ve dostluk bağları, geçmişte olduğu gibi bugün de yapılan bu yardım ile kanıtlanıyor" ifadesini kullandı.

Türkiye olarak, TİKA olarak bir çok ülkede bir çok sektörde proje gerçekleştirdiklerini anımsatan TİKA Kosova Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü de yaptığı açıklamada, Kosova için de aynı şeyin geçerli olduğunu belirtti. Son dönemlerde özellikle üretim ve istihdama yönelik projelere biraz daha fazla ağırlık verdiklerine işaret eden Ümütlü, "Çünkü üretim ve istihdam, işsizlik sorununa çözüm üretmek sadece Kosova'nın değil dünyanın pek çok ülkesinin üzerinde uğraştığı bir alan. Bu anlamda Mitroviça Belediyesi siyasi açıdan da ayrı bir özelliğe sahip. Hassas belediyelerden bir tanesi. Burada üretim ve istihdama yönelik projeler, çok daha farklı bir önem arz ediyor. İşsizlik burada çok önemli bir sorun. Biz buradaki süt üreticilerine hem üretim kapasitesini artıracak hem de profesyonel bir şekilde üretim yapılmasını sağlayabilecek bir yatımımızı gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

İlk defa teknik destek alan süt üreticisi Hamit Preteni de TİKA ve Türkiye'ye teşekkürlerini ifade ederek, TİKA tarafından verilen cihazların süt üretim kapasitesinin artmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Cihazların dağıtımı öncesinde Mitroviça belediyesinde düzenlenen toplantıda, projenin önemine vurgu yapılarak süt üreticileri cihaz aldıklarına dair kontratları imzaladılar.

TİKA’dan Kosovalı Süt Üreticilerine Büyük Destek

TİKA’dan Kosovalı Süt Üreticilerine Büyük Destek

TİKA’dan Kosovalı Süt Üreticilerine Büyük Destek

TİKA’dan Kosovalı Süt Üreticilerine Büyük Destek

TİKA’dan Kosovalı Süt Üreticilerine Büyük Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim