• BIST 9452.22
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

TİKA’dan Arnavutluk’ta Tarım Ve Hayvancılık Alanında Uzman Desteği

TİKA’dan Arnavutluk’ta Tarım Ve Hayvancılık Alanında Uzman Desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) desteği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda görevli uzmanlar Arnavutluk'un...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) desteği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda görevli uzmanlar Arnavutluk'un çeşitli bölgelerinde tohumluk patates ve hayvan sağlığı konularında çalışma ziyaretlerinde bulundu.

TİKA'nın desteğiyle Arnavutluk'u ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı uzmanları tohumluk patates ve hayvan sağlığı konularında görüşmeler yaparak Berat, Kukes ve Korça şehirlerinde inceleme yaptı. Niğde Patates Araştırma Enstitüsü, Etlik Veteriner Kontrol Merkezi Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Lalahan Uluslararası Hayvancılık ve Araştırma Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden gelen 5 uzman ve TİKA heyeti, Arnavutluk Cumhuriyeti Tarım, Kırsal Kalkınma ve Su Yönetimi Bakan Yardımcısı Roni Telegrafi ile makamında görüştükten sonra saha ziyaretlerinde bulundu.

Tiran'da Bakanlık yetkilileri, Tohumlar ve Fideler Enstitüsü'ndeki uzman ve yöneticilerle görüşmeler yapan ve Arnavutluk'taki patates üretimine ilişkin bilgi edinen Patates Araştırma Enstitüsü uzmanları Türkiye'de yaptıkları çalışmalar hakkında sunum yaptı. Uzmanlar, Kukes Tarım Müdürlüğü'nü ziyaret ederek patates üretim yöntemleri, bölge iklimi, toprak verimi gibi konularda teknik bilgiler edinirken Kukes'in Shishtavec bölgesindeki çiftçilerle bir araya geldi ve ekim alanlarını, tarım ekipmanlarını ve üretilen patatesleri yerinde inceledi. Daha sonra Korça Tarımsal Teknoloji Transfer Merkezi'ni ziyaret eden uzmanlar patates konusunda yapılan adaptasyon ve laboratuvar çalışmaları hakkında bilgi alıp incelemelerde bulundu.

Diğer taraftan Veterinerlik Dairesi Müdürlüğü ve Bakanlık yetkilileri ile Tiran'da görüşmeler yapan veteriner hekimlerden oluşan heyet ise Arnavutluk'ta tanımlama ve kayıt sistemi, hastalık gözetim ve kontrolü gibi konularda bilgi alıp Türkiye'nin bu alandaki tecrübelerini meslektaşlarına aktardı. Berat şehrinde kesimhane, hayvan pazarı ve veteriner kliniğini ziyaret eden uzmanlar buradaki çalışmaları yerinde inceleyip bilgi alışverişinde bulundular.

Arnavutluk Cumhuriyeti, Tarım, Kırsal Kalkınma ve Su Yönetimi Bakan Yardımcısı Roni Telegrafi, uzman düzeyindeki bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken tarım ve hayvancılık alanında Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini belirterek iki ülke bakanlıklarını bir araya getiren TİKA'ya teşekkür etti.

TİKA’dan Arnavutluk’ta Tarım Ve Hayvancılık Alanında Uzman Desteği

TİKA’dan Arnavutluk’ta Tarım Ve Hayvancılık Alanında Uzman Desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim