• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

TİKA Kosovalı Polis Çocuklarını Sevindirdi

TİKA Kosovalı Polis Çocuklarını Sevindirdi
Hayata geçirdiği projeleriyle Kosova'nın kalkınmasına katkılar sağlayan T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA),...

Hayata geçirdiği projeleriyle Kosova'nın kalkınmasına katkılar sağlayan T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), sosyal faaliyetleriyle de halkın yanında olmayı sürdürüyor. TİKA, Kosova Polisi ile geliştirdiği işbirliği çerçevesinde Kosovalı polis çocuklarının yüzünü güldürdü.

TİKA Kosova ofisi tarafından Kosova genelinde 300 polis çocuğuna çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı. Kosova'da öğretim yılının ikinci döneminin başlaması vesilesiyle dağıtılan çanta ve kırtasiye setleri Priştine'de Kosova Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle dağıtıldı. Törene Türkiye'nin Priştine Büyükelçi Yardımcısı Alper Atak da katıldı.

Çocuklara çantaların dağıtıldığı törende yapılan konuşmalarda, TİKA ve Türk halkına, Kosova ve polisine sağladığı desteklerden dolayı teşekkür ifadelerinde bulunuldu.

Kosova Emniyet Müdürü Yardımcısı Naim Rexha törende yaptığı konuşmada, Kosova ile Türkiye arasında olduğu gibi Kosova ile Türk Emniyet kurumları arasında başarıyla gelişen işbirliği içinde TİKA'nın da yer almasının kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti.

Törende, TİKA'nın geliştirdiği projeleri ile dünyada çok sayıda ülkenin kalkınmasını desteklediğini, ayrıca kurumlar arası işbirliğin derinleşmesine önem verdiğini kaydeden TİKA Kosova Koordinatörü Yardımcısı Fatih Abdi Çetin, İHA mikrofonlarına yaptığı açıklamada, projenin TİKA ile Kosova Kadın Polisleri Derneği arasında gerçekleştirildiğini belirtti. TİKA'nın farklı dönemlerde Kosova Polisi ile projeler gerçekleştirdiğini belirten Çetin, "Bu proje geçmiş işbirliğinin devamı niteliğinde oldu. Bu kapsamda Kosova Kadın Polisler Derneği'nin belirlediği Kosova'nın 7 farklı bölgesindeki birimlerinde toplamda 300 çanta ve kırtasiye malzemesi yardımında bulunduk. Güzel bir proje olduğunu düşünüyoruz. Polisler de gayet memnun kaldılar" ifadelerini kullandı.

Kosova Kadın Polisler Derneği Başkan Yardımcısı Albay Elmira Mahmuti, TİKA ile Kosova Polisi arasında daha önce başlayan işbirliğinin uzun yıllar devam edeceğini umut ettiklerini belirterek, "TİKA 300 polis çocuğunu sevindirdi. TİKA ve Türk halkı ile Türk Hükümeti'ne müteşekkiriz" şeklinde konuştu.

TİKA, Kosova'da halkın büyük takdirini kazanan eğitimden tarımcılığa kadar projeleri hayata geçiriyor.

TİKA Kosovalı Polis Çocuklarını Sevindirdi

TİKA Kosovalı Polis Çocuklarını Sevindirdi

TİKA Kosovalı Polis Çocuklarını Sevindirdi

TİKA Kosovalı Polis Çocuklarını Sevindirdi

TİKA Kosovalı Polis Çocuklarını Sevindirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim