• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

THY'nin gazete politikası Meclis'e taşındı

CHP'den, Zaman, Bugün ve Today's Zaman gazetelerinin THY tarafından uçaklardaki dağıtımının durdurulmasına tepki var. Ayrıca, Meclis'e de bir soru önergesi verildi.
CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, sadece Business Class yolcularına gazete dağıtımı yapan THY'nin, Zaman, Bugün ve Today's Zaman'ın dağıtımını durdurmasına tepki gösterdi.
 
Sosyal paylaşım sitesi twitter'ten tepkisini dile getiren CHP'li milletvekili İnce, "THY tarafından Yurt, Aydınlık, Sözcü, Birgün'e yapılan yanlış, Bugün ve Zaman gazeteleriyle sürüyor. Kimin hangi gazeteyi okuyacağından size ne" dedi.
 
Ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran da, konuyla ilgili olarak TBMM'ne bir soru önergesi sundu.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın, "Aşağıdaki sorularımın Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim' şeklindeki soru önergesinde, "THY Anonim Ortaklığı'nın yüzde 49,12 oranındaki hissesi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na, dolayısıyla kamuya ait olan bir kamu kuruluşudur" denildi.
 
"4 GAZETEYE SANSÜR MÜ UYGULANIYOR?" 
 
Umut Oran tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan sonu önergesinde şu başlıklar yer aldı:
 
1.THY uçaklarında yolculara Sözcü, Zaman, Bugün, Today's Zaman ve Ortadoğu gazetelerinin dağıtılmamasının gerekçesi nedir?
 
2. Bu durum 2013 yılında kamu eliyle 4 gazeteye sansür uygulandığı anlamına gelmez mi?
 
3. Maliye Bakanlığı'na talimat vererek Türkiye'nin en çok satanları arasında yer alan bu gazetelerin de uçaklarda dağıtılmasını sağlayacak mısınız?
 
4. Hükümetinizin sıklıkla sözünü ettiği ‘İleri Demokrasi' kavramı ile yöneticilerinin kamu tarafından atandığı THY'nin bu uygulaması birbiriyle çelişmiyor mu?
 
5. Dış hatta uçacak THY yolcularının biniş kartını göstererek gazete alabildiği stantlarda Sözcü, Zaman, Bugün, Today's Zaman, Ortadoğu dışında Birgün, Aydınlık, Yurt, Evrensel ve Sol gibi muhalif çizgide yayın yapan gazetelerin de bulunmamasının gerekçesi nedir?
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim