• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

THY pilotları HAVELSAN simülatörlerinde eğitim alacak

THY pilotları HAVELSAN simülatörlerinde eğitim alacak
Türk Hava Yolları (THY) daha çok askeri alanda yaptığı simülatör tasarımı ile bilinen Hava Elektronik Sanayi (HAVELSAN) ile ilk sivil uçak simülatörü...

Türk Hava Yolları (THY) daha çok askeri alanda yaptığı simülatör tasarımı ile bilinen Hava Elektronik Sanayi (HAVELSAN) ile ilk sivil uçak simülatörü üretimi konusunda anlaşma imzaladı. Buna göre, THY pilotları, HAVELSAN simülatörlerinde eğitim alacak.

HAVELSAN, THY'nin Boeing 737NG tipi uçakları için uluslararası D seviye sertifikasyona sahip tam uçuş simülatörü üretecek. Bu işbirliği çerçevesinde HAVELSAN, dünya havacılık devi Türk Hava Yolları'nın Boeing 737NG uçakları için, pilot eğitimlerinde kullanılacak ilk yerli simülatörü imal edecek. Hem düşük maliyet hem de güvenli eğitim sağlayacak bu cihaz aynı zamanda HAVELSAN firmasının ilk sivil uçak simülatörü olacak.

Anlaşmanın resmiyet kazanması için imzalar THY'nin Florya'daki Uçuş Eğitim Merkezi'nde atıldı. Törene, Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcıları, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ve HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Öztekin katıldı.

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, bir ülkenin toptan sanayi eko sisteminin iyi değilse savunma sanayisinin iyi olmasının mümkün olmadığını ifade etti. Savunma sanayisinin sürdürülebilir olmasının önemine değinen Demir, "Bunun için ihracat ve savunma sanayinde geliştiren teknolojilerin sivil alana aktarılması şart. Bu iş birliği bunun güzel bir örneği. Diğer örnekleri yakında göreceğiz." dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı da yurt dışına bağımlılığı azaltacak proje kapsamında önemli bir kaynağın ülke dışına çıkışının önüne geçeceklerini belirtti. Simülatör ithalatı ile bir yere varamayacaklarını kaydeden Aycı, "Gönlüm arzu ediyordu diğer uçak tiplerinde de gelişip gelişmeyi sağlayalım. Amacımız dışa bağımlılığımızı azaltmak. Rekabet edebildiğimiz yerlerde etmek. Edemediğimiz yerlerde de işbirliğine devam etmek." diye konuştu.

HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Öztekin ise simülatör üretimi konusunda dünyada ilk 5 firma arasında yer aldıklarına değindi. Bugünün HAVELSAN için tarihi bir gün olduğunu söyleyen Öztekin, savunma sanayine yönelik yapılan üretimi sivil bir alana aktarmak üzere yola çıktıklarını sözlerine ekledi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim