• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

The Guardian, AKP'lilere aktarılan milyonları yazdı

The Guardian, AKP'lilere aktarılan milyonları yazdı
The Guardian, AKP'nin aldığı seçim yenilgisini kabul etmediğini belirtti ve CHP'lilerin görüşlerini yansıttı.

Martin Chulov imzalı haberde, CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaşile CHP 27. Dönem Milletvekili Gürsel Tekin'in görüşlerine de yer verdi.

Erdoğan’ın muhalifleri, İstanbul seçimlerinin verilen hibelerin korunması için için tekrar yapıldığını söylüyor.

CHP üyeleri, iktidar partisinin hükümete bağlı yardım kuruluşlarına yapılan milyarlarca lira bağışı kaybetmekten korktuğunu söyledi.

Türkiye'nin ana muhalefet partisinin üyeleri, iktidar partisinin Mart ayında yönetimde oldukları sürede ilk kez kaybettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yeniden yapılması kararının, partinin siyasal varlığının ana parçasını oluşturan vakıflara hibe edilen milyonlarca doları güvence altına almak için verildiğini iddia etti.

Pazartesi gecesi açıklanan son derece tartışmalı karar, Türkiye'de ortaya çıkan bir "diktatörlük" ve ülkenin cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın siyasi çevresi tarafından gittikçe altüst edilen bir seçim süreci gerçekleştiğine dair iddiaları ortaya çıkardı.

İlk seçimde galip gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu, pazartesi günü Yüksek Seçim Kurulu'nun yeni seçim kararı vermesinin ardından yaptığı açıklamada, daha önceki boykot iddiasına karşın Yüksek Seçim Kurulu’nun 23 Haziran olarak belirlediği yeni seçimlerde tekrar aday olarak yer alacağını belirtti.

Mart ayında yapılan seçimler AKP’nin, Türkiye ekonomisinin merkezi olan İstanbul üzerindeki 14 yıllık kontrolünü ilk defa kaybetmesini sağlamış ve Erdoğan'ın çeyrek asırlık etkisini ilk defa bitirmişti. İzmir ve Ankara’daki yenilgiler kayıpları artırmıştı, ancak İstanbul’un sonuçları, ülkenin en büyük kenti olması sebebiyle AKP'nin uzun süredir sürdürdüğü fon akışlarına ve örgütsel yapısına sert darbeler vurmuştu.

CHP üyesi ve eski milletvekili Barış Yarkadaş, AKP yönetimlerinde İstanbul belediyesine tahsis edilen bütçenin bir kısmının cemaat ve tarikatlara bağlı vakıflara tahsis edildiğini ve bunun partinin siyasi tabanının genişletilmesine yardımcı olduğunu belirtti. Yarkadaş, “25 yıldır, İstanbul onların siyasi hareketlerinin ana gelir ve finans kaynağı olmuştur” dedi.

erdogan.png

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim