• BIST 9548.09
  • Altın 2501.797
  • Dolar 32.4872
  • Euro 34.5381
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

TGB Genel Başkanı: Bizimle uğraşanların sonları iyi olmayacak

TGB Genel Başkanı: Bizimle uğraşanların sonları iyi olmayacak
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, sürekli olarak polis baskısı altında olduklarını, gözaltı ve dava süreçlerine maruz...

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, sürekli olarak polis baskısı altında olduklarını, gözaltı ve dava süreçlerine maruz kaldıklarını iddia etti. Cengiz, kendileriyle uğraşanların sonlarının iyi olmayacağını ve o koltuklarda oturamayacaklarını savundu.

15 Aralık 2013'te dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın Antalya'ya gelişini protesto etmek için kendi binalarında toplanan TGB üyelerinin gözaltına alınmalarının ardından açılan davanın 5. duruşması 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşma öncesi arkadaşlarına destek vermek için Antalya'ya gelen TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, adliye önünde açıklama yaptı. 21 TGB üyesinin "gösteri ve toplantı yürüyüşleri kanununa" muhalefet suçlamasıyla yargılandığını ifade eden Cengiz, arkadaşlarının iddia edilen suçla hiçbir ilgisi olmadığını savundu. AK Parti döneminde iktidar temsilcilerinin gittiği her yerde TGB üyelerinin gözaltına alındığını belirten Cengiz, şunları kaydetti: "Bu rutin bir uygulama haline geldi. Gençlikten ne kadar korktuklarını biliyoruz. Bu korkunun da çok gerçekçi olduğunu biliyoruz. İç güvenlik yasası çıkmadan önce bu uygulamaları zorla alıkoyma şeklinde yapıyorlardı. Kendi büroların önünde gözaltına alınan arkadaşlarımız için toplantı gösteri yasalarına, gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefetten dava açılmış durumda."

Cengiz, ancak arkadaşlarının bu kanunlara muhalefet içeren bir hareketlerinin olmadığını kaydetti. 21 kişiye "gösteri ve toplantı yürüyüşleri kanununa" muhalefetten bir yaptırım uygulanmak istendiğini anlatan Cengiz, şöyle konuştu: "Bu yargılamalar, gözaltı uygulamaları bizleri, ülkemizin birliği, bağımsızlığı, cumhuriyeti savunmalarını önlemeyecekler. Türk gençliğiyle uğraşmasınlar. Bizle uğraşanların sonu hiçbir zaman iyi olmadı. Bizle uğraşanlar o koltuklarda oturamayacaklar. Bizim eylemlerimizde hiçbir zaman hakaret söz konusu olmadı. Bunların hepsi eleştiri kapsamındadır. Bunlar suç değildir. Biz bunları yapmaya devam edeceğiz. İsterse binlerce ceza versinler."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

TGB Genel Başkanı: Bizimle uğraşanların sonları iyi olmayacak

TGB Genel Başkanı: Bizimle uğraşanların sonları iyi olmayacak

TGB Genel Başkanı: Bizimle uğraşanların sonları iyi olmayacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim