• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

TFF ve Spor camiası Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı'nı kutladı

TFF ve Spor camiası Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı'nı kutladı
Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği Vakfı ile Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ile birçok kulüp ve sporcu ay-yıldızlıların şampiyonluğu dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı'nın Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası'nın final maçında İngiltere'yi 2-1 yenerek şampiyon olması, spor camiasında büyük coşkuyla karşılandı.

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonanın Vodafone Park'ta oynanan final maçının ardından Türkiye'nin Avrupa şampiyonluğu, sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Barcelona ile birçok kulüp ve sporcu kutlama mesajı yayımladı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan kutlama mesajında, "Türkiye'ye büyük bir gurur yaşatan Ampute Futbol Milli Takımı'nı gönülden kutlar, spor tarihimize geçen başarının mimarlarına yürekten teşekkür ederiz." denildi.

Kulüpler Birliği Vakfının resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Futbol Milli Takımımızı kutluyoruz. Helal olsun size." ifadeleri kullanıldı.

Hidayet Türkoğlu kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İngiltere'yi yenerek Avrupa Şampiyonluğu'na ulaşan Ampute Milli Futbol Takımımızı bu muhteşem zafer için kutlarım." şeklinde görüş belirtti.

İspanya'nın Barcelona takımı ise Türkçe Twitter hesabından "Avrupa Şampiyonu olan Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı'nı tebrik ederiz." paylaşımında bulundu.

Sporculardan kutlama

Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı'nın Avrupa şampiyonluğu, Türk ve yabancı sporcular tarafından da kutlandı.

A Milli Futbol Takımı Kaptanı Arda Turan, sosyal medyada yaptığı peylaşımda, "Yaşattığınız bu mutluluk için binlerce kez teşekkürler. Helal olsun hepinize." ifadelerini kullandı.

Milli futbolcu Nuri Şahin'in kutlama mesajında ise, "Ne kadar gurur duysak az. Avrupa Şampiyonu milli takımımıza helal olsun!" görüşlerine yer verdi.

Ayrıca Fenerbahçe'nin efsane kaptanlarından Alex de Souza, Galatasaray'ın yıldız oyuncuları Bafetimbi Gomis, Sofiane Feghouli, Fernando Muslera, Trabzonspor'un golcüsü Burak Yılmaz, Beşiktaş'ın milli sağ beki Gökhan Gönül, siyah-beyazlı takımdan Fransa'nın Olympique Lyon takımına Marcelo Guedes, Medipol Başakşehir'in golcü futbolcusu Emmanuel Adebayor, Çekya'nın Sparta Prag takımında oynayan milli futbolcu Semih Kaya, NBA takımlarından Cleveland Cavaliers'ta forma giyen milli basketbolcu Cedi Osman'ın aralarında bulunduğu birçok sporcu kutlama mesajı paylaştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim