Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Taslağı’yla gıdanın kimliği ve bileşimi konusundaki bilgilendirmelerle ilgili düzenleme yapılacak.
Taslağa göre, hazır ambalajlı olmayan taze balık ve balıkçılık ürünlerinin etiketinde ürünün adının yanı sıra üretim metoduna da yer verilecek.
Düzenlemeye göre balık satış etiketlerinde gıda işletmecisine ait iletişim bilgileri de yer alacak. Milliyet'te yer alan habere göre, taze balık ve balıkçılık ürünlerinin çözündürülerek piyasaya arz edilmesi durumunda ‘Çözündürülmüştür. Tekrar dondurmayınız’ ifadesi okunaklı şekilde yazılacak.
ALERJİ UYARISI
Taslağa göre, taze meyve ve sebze etiketlerinde ise ürünün nereden geldiğinin yanı sıra alerjen maddeler konusunda da uyarıda bulunulacak. Buna göre kükürtdioksit ile işlem görmüş ya da mumlanmış sebze ve meyvenin etiketine alerjen bilgisini içeren bilginin yanı sıra üreticinin iletişim bilgileri konulacak.
Düzenlemeyle, okullarda satılabilecek gıdaları tanımlayan, ‘Okul Gıdası’ zorunluluğu da tebliğe girecek.
DENİZ HABER AJANSI