• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Tepebaşı Türkiye’de 6. sırada

Tepebaşı Türkiye’de 6. sırada
Tepebaşı Belediyesi Remourban-Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile marka kent olma yolunda emin adımlar atmaya devam ederken; AB Ufuk...

Tepebaşı Belediyesi Remourban-Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile marka kent olma yolunda emin adımlar atmaya devam ederken; AB Ufuk 2020 Çerçeve Programı Karnesi'nde 6. sırada yer almayı başardı.

Tepebaşı Belediyesi, marka kent olma yolunun akıllı kent yatırımlarından geçtiği günümüzde, yatırımlarını Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile taçlandırıyor. Tepebaşı Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından dünyanın en yüksek bütçeli bilimsel ve uygulamaya dayalı araştırma, geliştirme ve inovasyon projelerine destek olmak üzere oluşturulan hibe programı Ufuk 2020'den, Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi sayesinde almaya hak kazandığı 3 milyon 785 bin 614 euro hibe ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Tepebaşı Belediyesi, programdan hibe almaya hak kazanan 585 proje ile 230 kurumun arasında 6. sırada yer almayı başardı. Aşağı Söğütönü Mahallesi'nde bulunan Yaşam Köyü'nde uygulanan ve tamamlanmasında sona yaklaşılan proje ile akıllı ve sürdürülebilir kent projelerinde yükselen bir marka kent değeri katan Tepebaşı Belediyesi, bu başarısı ile çok sayıda büyükşehir belediyesinin, üniversitelerin, çeşitli devlet kurumlarının ve özel şirketlerin üstünde yer aldı. Ayrıca ilk 5'te yer alan kurumlar çok sayıda proje ile listenin üst sıralarında yer alırken, Tepebaşı Belediyesi listenin 6. sırasına sadece Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile tırmandı. 230 kurumun 585 proje ile yer aldığı listede, ülkemizin uluslararası rekabette güçlenmesine katkı sağlayan Tepebaşı Belediyesi tek bir proje ile üst sıralarda yer alma başarısı gösterdi.

Tepebaşı Belediyesi ile birlikte listenin ilk 6 sırasında yer almayı başaran kurumlar ise; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Arçelik oldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim