• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Telefon dolandırıcıları yakalandı

Telefon dolandırıcıları yakalandı
Kırşehir'de telefonla ulaştığı bir kişiye kendisini savcı olarak tanıtıp 36 yıl hapis cezasıyla korkutarak 48 bin lirasını almak isteyen

Kırşehir'de telefonla ulaştığı bir kişiye kendisini savcı olarak tanıtıp 36 yıl hapis cezasıyla korkutarak 48 bin lirasını almak isteyen

şüpheli, Kırşehir ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kırşehir Yenice Mahallesi'nde yaşayan Turgut A.'ya (43) telefonla ulaşarak kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan Erdal B., teröristlerin eline geçen hesabı ve kimlik bilgilerinin kurtarılması için verecekleri hesaba 48 bin lira yatırmasını aksi takdirde 36 yıl hapis cezası alacağını söyledi.

Yapılan telefon konuşmasında, karşısındaki şahıslardan şüphelenen Turgut A., zanlıya inanmış gibi davranarak durumu "155 Polis İmdat" telefonuna bildirdi. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekipleri yaptıkları detaylı araştırmada, şüpheli Erdal B.'nin Gaziantep'te yaşadığını ve verdiği banka hesabının da bu ilde bulunduğu bilgisine ulaştı. Ekipler, bilgileri Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile paylaşarak ortak çalışma yürüttü.

Turgut A. Daha sonra şüpheliyi verilen telefondan arayarak parayı istediği hesaba yatırdığını söyledi. Bu sırada, Gaziantep Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bankaya giderek görevlileri bilgilendirdi. Erdal B., para çekmek için bankaya geldiği sırada ekipler tarafından yakalanarak Gaziantep Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı Erdal B., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

'POLİS SAYESİNDE 48 BİN LİRA DOLANDIRILMAKTAN KURTULDUM'

Dolandırılmaktan son anda kurtulan Turgut A. telefon ile kendisini arayan kişinin 36 yıl hapis cezası almakla korkutmaya çalıştığını söyledi. Yaşadığı olaydan şüphelendiğini belirten Turgut A., hemen polisi aradığını ve polislerle iş birliği yaparak şahsı Gaziantep'te yakalattığını anlattı.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği yetkilileri de yaptıkları açıklamada "Unutulmamalıdır ki hiçbir zaman polis veya savcı sizden para ya da değerli eşyalarınızı istemez. Suç ve suçu önleme çalışmalarımız her zaman devam ediyor. Bu tür şüpheli durumlarda 155 Polis İmdat telefonlarını arayınız " ifadelerini kullandılar.

Telefon dolandırıcıları yakalandı

Telefon dolandırıcıları yakalandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim