• BIST 9645.02
  • Altın 2412.297
  • Dolar 32.5798
  • Euro 34.7928
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Teknoloji firmaları İstanbul’a geliyor

Teknoloji firmaları İstanbul’a geliyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSBAK tarafından 17-18-19 Nisan'da düzenlenecek olan Akıllı Şehirler Kongresi İSBAK Genel Müdürü Muhammed Alyürük...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSBAK tarafından 17-18-19 Nisan'da düzenlenecek olan Akıllı Şehirler Kongresi İSBAK Genel Müdürü Muhammed Alyürük tarafından basına tanıtıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSBAK tarafından 17-18-19 Nisan'da düzenlenecek olan Akıllı Şehirler Kongresi İSBAK Genel Müdürü Muhammed Alyürük tarafından basına tanıtıldı. Kongrede çeşitli ülke ve şehirlerden teknoloji üreten firmalar ile 100'e yakın konuşmacı yer alacak. Gelecekte dünyanın nasıl şekilleneceği üzerine fikirlerin, projelerin ve tasarımların ele alınacağı teknoloji platformunda 10 bini aşkın sektör profesyoneli ağırlanacak. Kongreyle ilgili basına açıklama yapan İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ (İSBAK) Genel Müdürü Muhammed Alyürük kongrede akıllı şehirler başlığı altında gelecekte şehirlerin durumunu çeşitli ülkelerden gelen uzmanlarla, profesyonellerle ve global tecrübelerle beraber tartışılacağını söyledi.

Dünyadaki akıllı şehirler ve düzenlenecek kongre ile ilgili bilgiler sunan İSBAK Genel Müdürü Muhammed Alyürük, "Bugün neden akıllı şehirleri konuşuyoruz? Dünya nüfusu her geçen gün artmaya devam ediyor. Dünya Bankasının, Birleşmiş Milletlerin, Dünya Sağlık Örgütünün yapmış olduğu istatistiklerde 1900'lü yıllarda 1.8 milyar olan dünya nüfusunun 2050 yılına geldiğinde 9 milyarı bulacağı ve her geçen gün de kentlerdeki nüfusun kırsaldaki nüfusa göre artacağı ile ilgili önemli istatistiksel çalışmalar var. 2050 yılına geldiğimizde dünya nüfusunun yüzde 30'unun kırsalda yüzde 70'inin kentlerde yaşayacağını görüyoruz. İşte bu manada baktığımızda artık şehirler daha yaşanılabilir, daha konforlu, daha erişilebilir bir kent hayatına ulaşmak için nasıl verimli hale gelebiliriz tartışmaya başladılar. Kongremizde de bizde akıllı şehirler başlığı altında bu konuyu uzmanlarımızla, profesyonellerle, dünyanın farklı ülkelerinden gelecek olan global tecrübelerle beraber tartışmaya başlayacağız. Organizasyonumuz İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliği, Büyükşehir Belediyemizin bağlı iştirak şirketleri ve özel sektördeki çok değerli sponsorlarımızın katılımı ile beraber gerçekleşiyor olacak. Hem gençlerimize yönelik, hem de katılım gerçekleştirecek olan misafirlerimize yönelik çok farklı sürpriz çalışmalar da olacak. Bunlardan bir tanesi de Türkiye şampiyonasının gerçekleştirildiği drone yarışları, sürücüsüz araçlar gibi fuar alanımızda gerçekleşecek olan faaliyetlerle beraber organizasyonumuzu gerçekleştiriyor olacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim