• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

.TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması Kütahya’da başladı

.TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması Kütahya’da başladı
TEKNOFEST çerçevesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması, Kütahya Zafer Havalimanı'nda...

TEKNOFEST çerçevesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması, Kütahya Zafer Havalimanı'nda Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır'ın da katıldığı törenle başladı.

Büyük Zaferin 100'üncü yılı olması sebebiyle Kütahya'da gerçekleşen yarışmaya, bu yıl geçen yıla göre yüzde 77 artış ile toplam 440 takım ve yaklaşık 3 bin 500 öğrenci başvuru yaptı. Yarışmada; bilimsel ve teknik kriterlere göre başarılı bulunan toplam 98 ulusal ve uluslararası takımın İHA'ları, 9-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında derece almak için Kütahya Zafer Havalimanı Yerleşkesi semalarında 6 gün boyuncu kıyasıya yarışacak.

Etkinliğin açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin TEKNOFEST'lerle güçlü olma yolculuğuna hızla devam kaydetti.

Kütahya Valisi Ali Çelik ve Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, TEKNOFEST'in Kütahya'da yapılmasında büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Büyük rekabet ve heyecanın yaşanacağı yarışmalarda takımların 50 bin Türk Lirası'na (TL) kadar Performans, Mansiyon, Teşvik ve TUSAŞ ödülleri 14 Ağustos 2022 tarihinde belirlenecek. Derece alan takımlar, ödüllerini 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun'da düzenlenecek TEKNOFEST'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alacak.

Açılış törenine AK Parti Kütahya milletvekilleri Ahmet Tan, İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler ile AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Altıntaş Belediye Başkanı Arif Teke ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Altıntaş Belediye Başkanı Arif Teke, Bakan Yardımcısı Kacır'a hediye takdim etti.

TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması, 14 Ağustos gününe kadar devam edecek.

.TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması Kütahya’da başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim