• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Teknik Elemanlar Milli Otomobili Tartıştı

Teknik Elemanlar Milli Otomobili Tartıştı
Mühendisler ve Teknik elemanlar tarafından kurulan Ankara Teknik Elemanlar Derneği'nin (TEKDER) düzenlediği konferansta, Milli Otomobil Projesinde gelinen son...

Mühendisler ve Teknik elemanlar tarafından kurulan Ankara Teknik Elemanlar Derneği'nin (TEKDER) düzenlediği konferansta, Milli Otomobil Projesinde gelinen son durum masaya yatırıldı.

Ankara, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nde (ESAM) gerçekleşen ve çok sayıda davetlinin katıldığı konferansta, OSTİM Teknoloji Yönetim kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Çelikdoğan tarafından Milli Otomobil Projesi ve gelinen noktadaki süreç ele alınıp Türkiye'nin hali hazırda yürütülen projeleri anlatıldı.

Türkiye'de otomotiv sektörünün bürokrasinin tahmininden çok daha geniş kapsamlı bir potansiyeli olduğu söyleyen Çelikdoğan, İslam ülkelerinin lokomotifliğinde başlatılacak bir yerli otomobil projesinin 1.7 Milyar nüfuslu İslam dünyasına iş gücü, döviz girdisi ve katma değer sağlayacağını dile getirdi.

D8 TOPLANTILARINA KATILAN TÜM ÜLKELER CEZALANDIRILDI

54. Hükümet Döneminde Başbakan Necmettin Erbakan'ın kendilerine verdiği talimat üzerine İslam Ülkeleri ile birleşip, ülke harcamalarında en çok döviz çıktısı olan sektörler üzerine çalışma başlattıklarını ifade eden Çelikdoğan, şunları söyledi:

"O dönemde Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın talimatı ile İslam ülkeleri ile ortaklaşa üreteceğimiz projeler üzerinde 6 ay kadar kısa sürede anlaştık. Bunu gören uluslararası sermaye bu toplantılara katılan 8 ülkeye operasyon yaptı. Bir ülke hariç; Mısır bu süreçten zarar görmedi. Sebebi ise birliğe katılan 7 ülke başkanlık düzeyinde temsil edilirken, Mısır bu toplantılara sadece bürokratlarını temsilen gönderip sürece olumlu-olumsuz bir katkı sunmadı. Bu gelişme 28 Şubat darbesi ile Türkiye'de son bulurken diğer ülkelerde benzer operasyonlarla noktalandı."

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL İÇİN ERKEN

Elektrikli Otomobil projesi için çalışmaların yapılması gerektiğini, ancak yatırım için hala erken olduğunu belirten Çelikdoğan, fosil yakıtlar ile çalışan otomobillerin en az 20 yıl daha etkili bir pazar olmaya devam edeceğini, bunun sebebinin ise dünyanın hala elektrikli araç teknolojisinin daha hafif ve maliyetini azaltma yollarını aradığını söyledi.

Öte yandan konferansa katılan Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) Başkanı Cemil Tiryakioğlu, bürokratlar şehri Başkent'te teknik elemanlara yönelik sosyal faaliyetlerin yetersiz olduğunu, bu boşluğu katılımın ücretsiz olduğu haftalık konferanslar ile ellerinden geldiği kadar gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim