• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Tekirdağ’a Sahille Birleşen Meydan Yapılacak

Tekirdağ’a Sahille Birleşen Meydan Yapılacak
Tekirdağ'da sahille birleşen büyük bir meydan kazandırma çalışmalarının başladığı, gerekli proje tekliflerinin sunulduğu belirtildi.

Tekirdağ'da sahille birleşen büyük bir meydan kazandırma çalışmalarının başladığı, gerekli proje tekliflerinin sunulduğu belirtildi.

Geçtiğimiz haftalarda Altınova ve Değirmenaltı Mahallelerinde gerçekleşen halk buluşmalarının üçüncüsü 100. Yıl Mahallesinde Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile birlikte başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.

"İKİ YILA YAKLAŞAN SÜREDE YAPTIKLARIMIZI SİZİNLE PAYLAŞMAK İÇİN BURADAYIZ"

100. Yıl Mahallesi Mutlukent Çay Bahçesi'nde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Başkan Eşkinat yaparken, "Biz iki yıla yaklaşan çalışmalarımızı anlattığımız toplantılara Altınova'dan başladık, Değirmenaltı ile devam ettik. Şimdi 100. Yıl'ın birinci bölümü. İkinci bölümünü de Emek Kıraathanesi'nde önümüzdeki ay planladık. Mahalleleri mahallede yaşayanlar kullanıyor. Biz her ne kadar elimizden geleni yapmaya çalışsak da buradaki eksiklikleri noksanları en fazla kullanan insanlar fark ediyor. Bu bakımdan hem yaptıklarımızı sizinle paylaşmak hem de sizin önerilerinizi almak adına bu toplantı serilerini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Sırasıyla Fen İşleri Müdürü Alaettin Koç, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral, Berkay Çakır ve Telat Akköse'nin sunumlarını gerçekleştirdiği toplantıya vatandaşlar da yoğun ilgi gösterirken 100. Yıl Mahallesi'ne yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar görüşüldü.

"ŞEHRE SAHİLLE BULUŞAN BÜYÜK BİR MEYDAN KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"

Öncelikle Süleymanpaşa genelinde, daha sonra da 100. Yıl Mahallesi ile ilgili projeler hakkında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Berkay Çakır, "Biz şehrin öncelikle geneline baktık. Bu şehrin bir meydan eksikliğini gördük. Bizden öncekiler bir proje yapmışlar "özel proje alanı 1", "özel proje alanı 2", " özel proje alanı 3". Bu projelerin yapılması onaylanması yaklaşık 3 yıl süren bir süreç. Bunu tekrar yapmaktansa elimizdeki projeyi uygulamaya karar verdik. Bu doğrultuda da biz projeyi uygulamaya başladık. Bizden önceki dönemi de aslında tetikleyerek, Büyükşehir'in de desteğini alarak şuanda Bedestenin yanındaki ilk meydan yapılıyor. Bu projeyle birlikte bu iyice vazgeçilemez bir noktaya geliyor. Bunun bağlantısı olarak temaslarda bulunduk. Sahilde Süleymanpaşa Belediyesi ek binasının ön tarafı, Öğretmen Evi'nin ön tarafı o bölgelerin de boşaltılması gerektiğine inanıyoruz. Mesela onu da özel proje alanı içerisine sokmakla ilgili teklifimizi sunduk. Yani şehre büyük bir meydan kazandırmak istiyoruz ve bu meydanı da sahille buluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

Çakır, "Sahil projesinde de aslında Büyükşehir'e de Başkanımızın da önderliğinde dedik ki, Türkiye'de bunun en iyi iki tane örneği var bize göre. Biri Çanakkale biri de İzmir. Çanakkale bu işi taşla çözmüş. İzmir de daha çok yeşil alanla bisiklet yoluyla çözmüş. Biz Süleymanpaşa olarak Büyükşehir heyetini de bu iki ilimize götürdük. İki ilimizi de gezelim dedik ki yani siz yapın ya da biz yapalım farketmez, biz bunu istiyoruz şehrimizde. Şimdi zaten bisiklet yolu biraz da o doğrultuda biraz da Eskişehir'den faydalanılarak yapıldı. Şimdi iç taraflarda bizim Mutlukent Çay Bahçemizin de olduğu alanla birlikte bir yeşil alan ihtiyacı gideriliyor. O devam edecek bu gidişle o hatla devam edecek bir yeşil bir sahilimiz olacak, bir tarafı daha yürüyüş bisiklet yolu daha taştan bir sahil olacak. Yani bir nevi bunlar birleşiyor. Sahildeki binaları da aslında gezdik. Samsun, Mersin örnekleri. Yani marina arkasında aslında sahil yerleşimleri yapılıyor. Kafeler, restoranlar, alışveriş yerleri hepsi de marina arkasında çözülüyor. Geri kalan halka kalıyor. Siz oturduğunuzda veya orada yürürken denizle temasınız kesilmiyor. İstiyorsanız marina arkasında çayınızı içiyorsunuz veya Mutlukent gibi kaldırılabilir taşınabilir yerlerde daha açık havada çay içiliyor. Bu konseptte bir ilerleme söz konusu." şeklinde konuştu.

"KATILIMCI BİR BELEDİYE, NEFES ALAN BİR ŞEHİR TALEP ETTİK"

Sahil projelerinden bahsettikten sonra 100. Yıl Mahallesi ile ilgili kentsel dönüşüm projelerinden de bahseden Çakır, "Şimdi 100. Yıl'ın özeline baktığımızda ne yazık ki buraya bir liman koyulmuş ama limanın arkası konuta açılmış. Tarım İl Müdürlüğü yani aslında liman arkasının limana özel olması lazım aslında liman da şehrin çok içinde olmaması lazım. Alt tarafta 100. Yıl'ın güney kesiminde böyle bir sıkıntımız var. Bir başka sıkıntı 100. Yıl. Ankara'da kentsel dönüşümü yapmış biri Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşümü yapmış iki tane firma sadece başkanımızın ricasıyla herhangi bir şey almadan bu bölgede araştırma yaptılar. İkisi de 100. Yıl'ın eski sanayi kısmında kentsel dönüşümü öngördüler. 100. Yıl aslında çok iyi bir noktada ama her yıl kendinden kaybediyordu. Ama buna bir dur demek için şimdi Büyükşehir de bir master plan yapıyor. Ama gelinecek nokta böyle gözüküyor. Kentsel dönüşümle ilgili biz 100. Yıl'ın eski sanayi kısmında Büyükşehir'e bir plan değişikliği teklifi sunduk. O hocaların yaptığı çalışmaları derleyip topladık. O şimdilik rafa kalktı çünkü onların da bir çalışması varmış. O çalışmanın sonucunda tekrar gündeme gelebilir. 100. Yıl'da bir de yeni sanayi bölgesi var. Yani 100. Yıl'a bir baktığımızda konut, sanayi, liman, askeri alan bir şehir gibi gelişiyor. Biz başkanımızın da vaatlerinde katılımcı bir belediye, nefes alan bir şehir talep ettik. Buraya geldiğimizde de muhtarımız yerini verdi, kendisi üst tarafa taşındı. Buraya geldik projeleri sunduk o projelerde yan yolun katılmasının da uygun olduğu söylendi. Burada sizler söylediniz. Biz o projeyi sizin de katkılarınızla bu hale getirdik ve sunduk. Artık 100. Yıl burada bir nefes alıyor. İnşallah kentsel dönüşüm alanı o noktaya gelip orada da bir nefes alma alanı oluşur. 100. Yılla ilgili başkanımızın da söylediği gibi iki yeni park projemiz var. Müdürümüz gösterdi yerlerini. Bizim plan olarak, proje olarak 100. Yıl'daki bakışımız bu" dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Berkay Çakır'ın sunumunun ardından diğer birimlerde sunumlarını gerçekleştirirken vatandaşların sorularının Başkan Eşkinat tarafından yanıtlanması ile 100. Yıl Mahallesi Halk Buluşması sona erdi.

Tekirdağ’a Sahille Birleşen Meydan Yapılacak

Tekirdağ’a Sahille Birleşen Meydan Yapılacak

Tekirdağ’a Sahille Birleşen Meydan Yapılacak

Tekirdağ’a Sahille Birleşen Meydan Yapılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim