• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Tekirdağ’a Dev Hizmetler

Tekirdağ’a Dev Hizmetler
Tekirdağ'da yapımı tamamlanan Malkara Evsel Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi, Hayrabolu Evsel Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi, Malkara Karacahalil...

Tekirdağ'da yapımı tamamlanan Malkara Evsel Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi, Hayrabolu Evsel Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi, Malkara Karacahalil Gazi Göleti ve Sulaması İşleri'nin açılışları, Ankara merkezli düzenlenen törenle yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapımı tamamlanan 2,4 milyar lira yatırım bedelli 175 eser, Ankara'da düzenlenen törenle Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından hizmete alındı.

Malkara Evsel Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nde düzenlenen törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu, sinevizyon yöntemi ile canlı olarak bağlandı. Törene, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, Malkara Belediye Başkan Vekili Nuran Başkütük, Malkara Kaymakamı Osman Altın ve Devlet Su İşleri yetkilileri katıldı.

Açılış öncesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile sinevizyon yöntemiyle görüşen AK Parti Milletvekili Mustafa Yel, "Önderliğinizdeki hükümetimizle beraber Türkiye'miz, Trakya'mız ve Tekirdağ'ımız gerçekten de hizmet yönünde en büyük yatırımları almakta. Bu konuda başta zatınıza ve 64. hükümetimize de başarılar diliyor, teşekkür ediyoruz. Bugün açılışını yapacağımız Malkara Evsel Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ile günlük 7 bin 900 metreküp atıksu, ileri biyolojik arıtıma tabii tutularak, Beş Yatak Deresi'ne deşarjı sağlanacak. Hayrabolu Evsel Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ile birlikte de aynı şekilde 5 bin 500 metreküp suyumuz arıtılacaktır. Yine Malkara Karacahalil Gazi Göleti ile bin 600 dekarlık bir alan sulamaya kavuşacaktır. Bu konuda siz değerli Başbakanımıza ve hükümetimize şükranlarımızı sunuyor ve açılış için talimatlarınızı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından projelerin açılışı, Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla büyük bir coşku ile gerçekleşti.

Tekirdağ’a Dev Hizmetler

Tekirdağ’a Dev Hizmetler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim