• BIST 9461.31
  • Altın 2492.122
  • Dolar 32.5992
  • Euro 34.8003
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

TEK Seansta Dolgu Ve Kaplama

TEK Seansta Dolgu Ve Kaplama
Diş tedavilerinde, özellikle zaman sorunu yaşayan hastaları sıkıntıya sokan süreçler geride kaldı.

Diş tedavilerinde, özellikle zaman sorunu yaşayan hastaları sıkıntıya sokan süreçler geride kaldı. Ölçü-üretim-prova ve uygulama süreci, gelişen dijital diş hekimliği sayesinde kolayca aşılıyor. Genelde birkaç günden birkaç haftaya kadar uzayabilen bu uygulamalar, bilgisayar destekli tasarım ve üretim imkanı veren dijital cihazlarla 1-2 saate indiriliyor.

ZAMAN KAYBINI SONA ERDİRİYOR

Dijital diş hekimliğini, geleneksel yöntemlerle kıyaslayan Özel Akademi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Dr. Muzaffer Aslan, gelişen teknolojinin hastaya zaman kazandırmasının yanı sıra olası hataları sıfıra indirdiğini kaydetti. Geleneksel yöntemlerde önce ölçü alınıp laboratuvara gönderildiğini, sonraki günlerde ise restorasyonun hazırlanıp, prova yapıldığını kaydeden Dr.Aslan, "Eğer uygunsa, hastaya yerleştirilir. Bu işlemler belli bir zaman alır ve hastanın birkaç kez gidip gelmesi gerekir. Oysa, (Cad-Cam) adındaki, bilgisayar destekli tasarım ve üretim yapma imkanı veren dijital diş hekimliği cihazları ile hazırlanan kaplama ve porselen dolgu, aynı seans içerisinde tamamlanıyor" dedi.

1-2 SATTE YEPYENİ DİŞLER

Dr. Muzaffer Aslan, bir kısmı kırılan, çürüyen, geniş dolgulu ya da madde kaybı olan dişlere uygulanan kaplama ve dolgu tedavisinin, bilgisayar destekli tasarım ve üretim cihazıyla dakikalar içerisinde gerçekleştiğini belirtti. Aslan, "Özellikle tedaviye uzun zaman ayıramayan hastalar için büyük kolaylık anlamına gelen sistem, laboratuar sürecini ortadan kaldırarak zamandan tasarruf sağlıyor. Bu yöntemle dişe uygulanacak restorasyon, 1-2 saat içerisinde hastaya teslim edilebiliyor. Dolgu ve kaplama işlemi geleneksel yöntemlerden çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşiyor" diye konuştu.

TASARIM SONRASI ÜRETİM BAŞLIYOR

Dijital diş hekimliğinde tedavinin nasıl gerçekleştiğini de anlatan Dr. Muzaffer Aslan, "Cihazın kamerası yardımıyla ağız içinden dijital bir ölçü alınır. Bu görüntü bilgisayar ekranına aktarılıp 3 boyutlu bir model hazırlanır. Ondan sonra tasarımı yapılır, dizaynı, yüksekliği, yan dişlerle teması ve şekli ayarlanır" bilgisini verdi.

Diş Hekimi Dr. Muzaffer Aslan, tasarımı biten dolgu ya da kaplamanın üretim sürecini de şöyle özetledi:

"Gerçek ölçülerdeki 3 boyutlu tasarım sonrası, istenilen renkteki hazır porselen blok, yontma-kazıma makinesinin içine yerleştirilip üretimi gerçekleştiriliyor. Hazırlanan kaplama veya porselen dolgu hastaya aynı seansta yapıştırılarak teslim ediliyor. Fazladan bekleme zamanını ortadan kaldıran bu yöntemin avantajı, büyük hızı kadar, sıfır hata ile çalışma şansı vermesi"

DÜZELTME ŞANSI VAR

Bilgisayar destekli tasarım ve üretim cihazları ile yapılan restorasyonun çok modern bir yöntem olduğunu ve hastaların ilgisini çektiğini belirten Dr.Muzaffer Aslan, "Zaman kaybını ortadan kaldırmasının yanı sıra klasik ölçü malzemelerinin kullanılmaması da midesi bulanan hastalar için özel bir avantaj. Bir diğer avantajı ise yapılan restorasyonu öncesinden görme imkanı sunması. Uygulanacak malzemenin beğenilmeyen bir yanı varsa dizayn esnasında anında düzeltme şansımız var. Bu da hekimin işini kolaylaştırırken hasta konforunu da artırıyor" ifadelerini kullandı.

TEK Seansta Dolgu Ve Kaplama

TEK Seansta Dolgu Ve Kaplama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim