• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

'Tecavüze uğradım' yalanına 5 yıl hapis

Erzurum'da, tecavüze uğradığını iddia ederek aralarında eski sevgilisinin de bulunduğu 5 kişinin tutuklanmasına neden olan Atatürk Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki A.K.'nın, iftira attığı ortaya çıkınca sanık oldu.

Asliye Ceza Mahkemesi'nde A.K., 'iftira' suçundan 10 ay, 5 kişiye yönelik yaptığı 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçundan ise 50 ay olmak üzere toplam 60 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme hükmün açıklanmasını 5 yıl süre ile erteledi.

Atatürk Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencisi A.K., 25 Haziran 2012 günü polise başvurarak bir süre önce ayrıldığı sevgilisi T.O. (22) ile birlikte gece bekar evine gittiğini belirterek, sevgilisi ile birlikte arkadaşları K.C. (30), Y.Y. (32), A.K. (33) ve B.K.’nın (39) tecavüzüne uğradığını iddia etti. Gözaltına alınan 5 kişi, 29 Haziran günü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
 
’ALKOLÜN ETKİSİYLE UYURKEN, SIRAYLA İLİŞKİYE GİRDİLER’
 
Eski sevgilisi ile birlikte alkol aldıklarını belirten A.K. savcılıkta o gece ile ilgili ifade verirken şunları söyledi:
 
"Evde bir odaya geçip uyudum. Gözlerimi açtığımda üzerimde sadece tişört ve hırkam vardı. T.O. yanımda çıplak halde yatıyordu. Sonra sarhoşluğun etkisiyle tekrar uyurken K.C. benimle cinsel ilişkiye girdi. ’Ağabey, dur yapma’ dememe rağmen devam etti. Aradan yarım saat geçmeden Y.Y., üzerindekileri çıkararak yanıma geldi ve ilişkiye girdi. Sabah da adı A.K. olan cinsel ilişkide bulundu. Evde bulunan B.K. ise benimle ilişkiye girmedi, ancak kalçalarımı okşayarak tacizde bulundu."
 
’KARI- KOCA GİBİYDİK’
 
Bunun üzerine 5 kişi, ’mağdurun ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel saldırı’, ’kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından 16 Ekim 2012 günü Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 28 yıla kadar hapis istemiyle yargılandı. Eski sevgilisi T.O. o geceyi anlatırken, "A.K. ile karı- koca gibiydik. Olay günü beraber gezdik. Arkadaşların evine gittik, yine ilişkiye girdik. A.K. sabah beni uyandırdı. Kol kola girdik okula gittik" diye konuştu.
 
’İFTİRA ATTIM’ DEYİNCE SANIK OLDU
 
Mahkemede daha sonra şikayetinden vazgeçen üniversite öğrencisi A.K., sanıklara iftira attığını söyledi. Bunun üzerine mahkeme, tutuklu 5 kişinin beraat etmesini kararlaştırarak tahliye etti. A.K. hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 
Mahkemenin savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine üniversiteli A.K. hakkında Asliye Ceza Mahkemesi’nde ’iftira’ ve ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından dava açıldı. A.K.’nın iftirası üzerine 3.5 ay hapis yatan 5 kişi, bir önceki oturumda şikayetçi olmadıklarını söyledi. Tutuksuz yargılanan A.K. ise, "T.O. ile aynı okulda okuduğumuz için 4- 5 ay birlikte olduk. Bir süre sonra T. beni terk etti. Başka bir kızla okula gelince çok zoruma gitti. Olay günü T.O. ve K.C. ile kendi isteğimle birlikte oldum. O gece alkollüydüm. Kızdığım için hepsinden şikayetçi oldum. Gerçekten çok pişmanım. Öç almak için iftira attım" diye konuştu.
 
5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün yapılan karar duruşmasında A.K. ’iftira’ suçundan 10 ay hapis cezası aldı. Ayrıca 5 kişinin cezaevine girmesi nedeniyle, ’kişileri hürriyetinden yoksun bırakmak’ suçundan 10’ar ay olmak üzere 50 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasını 5 yıl süre ile erteledi.

www.istanbulhaber.com
 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim