• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

TCDD Müdürü: Çok hazırlıklı değildik

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, dün Marmaray'da meydana gelen arızalarla ilgili "Törenden sonra Marmaray’ı merak edenler çok yoğun bir şekilde geldiler. Biz buna çok hazırlıklı değildik. Planlamamız 200 bin yolcuya göreydi" dedi.
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Marmaray’da sabah saatlerinde yaşanan sorunlara ilişkin soruları yanıtladı.
 
Karaman, "Törenden sonra Marmaray’ı merak edenler çok yoğun bir şekilde geldiler. Biz buna çok hazırlıklı değildik. Ama trenleri çalıştırdık ve o yolcu yoğunluğunu giderdik. Bu sabahtan itibaren düzenli seferler başladı. Yoğun bir yolcu talebi ile karşılaştık. Burası yeni bir dünya insanlar merak ediyorlar. Planlamamız 200 bin yolcuya göreydi. Bugün 300 bin yolcuya çıktı. Böylece tasarladığımız yolcu sayısının bir buçuk misli oldu. Bunun üzerine trenlerin sayısını çoğalttık. Seferleri düzenli hale getirdik. Böylece 300 bin yolcuyu bir günde taşımış olduk" DEDİ.
 
FOTOĞRAF MERAKLILARI ÇOK
 
Marmaray’ın ilk gününde yaşanan sorunlarla ilgili, "Bunların bazıları beklenmeyendi. Bazıları da olabilme ihtimali olanlardı. Çok fotoğraf meraklıları var. Mesela, merdiven bitiyor o hala fotoğraf çekiyor. Ramak kala düşmeler veya bazı düşmeler oldu" diye konuştu.
 
'MARMARAY, DEPREM FAYININ ÇOK YAKININDA'
 
Marmaray’ın güvenli olduğunu söyleyen Karaman, Marmaray’ın deprem fayının çok yakınında olduğunu bunun için de her türlü tedbirin alındığını söyledi. Karaman, Marmaray’ın Bir apartmandan çok daha emniyetli olduğunu da dile getirdi.
 
'BÜYÜTÜLECEK BİR ŞEY DEĞİL'
 
Marmaray’da sabah saatlerinde yaşanan bir sorunun elektrik kesintisine bağlı olarak yapılan yanlış bir komuttan kaynaklandığını belirten Karaman, “Yeni bir sistem, bu kadar büyütülecek bir şey değil" dedi.
 
Marmaray’daki ikinci sorunun ise, meraklı yolculardan kaynaklandığını ifade eden Karaman, “İmdat frenini çektikleri için tren durdu. 5 dakikalık bir durmaydı bundan bu gibi sorunların olmaması için tedbirlerimizi aldık" şeklinde konuştu. Karaman, konuştuğu sırada sık sık, “Yolculuğunuz bittiğinde lütfen trenleri boşaltın. Tekrar tekrar yolculuk yapmayalım. Güvenliğiniz için sarı çizgiyi geçmeyin" şeklinde uyarı anonslarının yapılması ise dikkatlerden kaçmadı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim