• BIST 9524.59
  • Altın 2491.681
  • Dolar 32.4979
  • Euro 34.7358
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

TBMM İdare Amiri Karasayar: Polisimiz görevini özveri ile sürdürüyor

TBMM İdare Amiri Karasayar: Polisimiz görevini özveri ile sürdürüyor
AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, emniyet teşkilatının görevini özveri ile sürdürdüğünü söyledi.

AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, emniyet teşkilatının görevini özveri ile sürdürdüğünü söyledi.

AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, polis teşkilatının 171. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamasında, "Kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bu yana 171 yıldır kesintisiz bir şekilde faaliyetlerini sürdüren Türk polis teşkilatımız, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli temel görevleri üstün bir başarıyla yerine getirmektedir. Türk toplumunun inançlarından kaynaklanan doğruluk, dürüstlük ve yardım severlik gibi meziyetler, polisimizin görev yapmasını kolaylaştıran önemli vasıflar arasında yer almaktadır. Polis-vatandaş işbirliği sonucu, karşılıklı oluşan güven ve destek her geçen gün pekişerek artmaktadır. Gücünü kanunlardan alan, yüksek eğitim, disiplin ve donanıma sahip Türk polisi, hukuk kuralları çerçevesinde görevini her zaman fedakârca yapmakta; toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmaktadır. Polis, kanunlara uyan, toplumun nizam ve intizamını bozmayan, dürüst ve iyi vatandaşa güven verirken; toplumdaki huzur ve güveni sarsmaya çalışanları da adalete teslim etmektedir." dedi.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, polis teşkilatının, vatandaşların birlik ve beraberliğini bozmaya yeltenen, kutsal bayrak ve vatanın bütünlüğüne kast eden terörist unsurlara karşı dün olduğu gibi bugün de haddini bildirdiğini, kararlı mücadelesini sürdürdüğünü kaydetti. Karasayar, şöyle dedi: "Yılın her günü, 24 saat büyük bir özveri ve fedakârlıkla yürütülen emniyet hizmetlerinde görev alan polisimiz bu kutsal vazifesini yerine getirirken, toplumun huzuru için gerektiğinde hiç çekinmeden canını feda etmektedir. Bu vesileyle, vatan sevgisini her şeyin üstünde tutan, bununla birlikte hukukun üstünlüğünü, insan haklarına saygıyı ve demokratik toplum düzeninin gereklerini kendisine ilke edinen Türk polis teşkilatımızın 171. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, polis teşkilatımızın şehitlerini rahmetle, gazilerini de minnetle yad ediyorum. Yıllarını bu mesleğe vermiş emekli polislerimize sağlıklı uzun ömürler; görevleri başında bulunan polislerimize de üstün başarılar diliyorum."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim