• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Tatvanlı Esnaftan Örnek Davranış

Tatvanlı Esnaftan Örnek Davranış
Bitlis'in Tatvan ilçesindeki bir esnaf yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle sokaklarda yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için kendi imkanlarıyla...

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki bir esnaf yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle sokaklarda yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için kendi imkanlarıyla farklı yerlere yiyecek ve su bırakıyor.

Amacının özellikle kış aylarında yiyecek bulmakta zorlandıkları için sıkıntı yaşayan sokak hayvanlarına bir nebze olsun yardımcı olmak olduğunu belirten Aytaç Orak, bu anlamda Tatvan'da kışın başlamasıyla birlikte kendi imkanlarıyla farklı noktalara yiyecek bıraktığını söyledi. Elverişsiz hava şartları ve soğuk havalar nedeniyle çoğu sokak hayvanlarının doğada yiyecek bulmakta zorlandığını ve bu yüzdende aç kaldığını anlatan Orak, "Bu nedenle kendi imkanlarım dahilinde sokak hayvanları için ilçenin belli yerlerine yiyecek ve su bırakıyorum. Ayrıca çarşı esnafına ve vatandaşlara da yine teşvik olması için imkanlar dahilinde hayvanlar için ücretsiz kuru gıda bırakıyorum. Tüm insanların ortak yaşam alanlarını paylaştığı küçük dostlarımıza daha duyarlı olmaları ve onları görmemezlikten gelmemelerini diliyorum. Bu anlamda kapımızın önüne koyacağımız bir kap su ve yiyecek bu sevimli dostlarımızın bu kış şartlarında bir nebze olsun hayatta kalmalarına yardımcı olacaktır. Bu konuda duyarlı olmak bizim insani görevlerimiz arasında olmalıdır. İnşallah bu konuya biraz duyarlılık gösterecek olursak dili olmayan bu hayvanlara en büyük iyiliği yapmış olacağız" diye konuştu.

Aytaç Orak, ayrıca kedi ya da köpek sahiplenmek isteyen vatandaşların ilçenin Saray Mahallesi Ordu Evi Caddesi üzerinde bulunan Petshop dükkanına başvurması durumunda barınaklarda bakılan kedi ya da köpeklerin sahiplenilmesi konusunda yardımcı olabileceklerini de sözlerine ekledi.

Tatvanlı Esnaftan Örnek Davranış

Tatvanlı Esnaftan Örnek Davranış

Tatvanlı Esnaftan Örnek Davranış

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim