• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Tatvan’da Kar Esareti

Tatvan’da Kar Esareti
Bitlis'in en çok kar alan ilçesi olan Tatvan'da 3 gündür aralıksız devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Bitlis'in en çok kar alan ilçesi olan Tatvan'da 3 gündür aralıksız devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Kar kalınlığının bir metreye ulaştığı ilçede hayat adeta durma noktasına geldi. Yoğun kar yağışı sebebiyle ilçeye bağlı hemen hemen tüm köy yolları kapanırken, kapanan yollarının açılması içinde hummalı bir çalışma yürütülüyor. İlçedeki yoğun kar yağışından araçlarda nasibini aldı. Sabah erken saatlerde uyanan Tatvanlılar, karlar altında kaybolan araçlarını bulmaya çalışıyor. Kelimenin tam anlamıyla kar afetinin yaşandığı ilçede yağışların bu günde devam etmesi yarından itibaren ise etkisini azaltması bekleniyor. Öte yandan ilçedeki hava sıcaklığı ise eksi derecelerde seyrediyor.

"GECE - GÜNDÜZ KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI YAPILIYOR"

Yoğun kar yağının bu günde devam ettiği ilçede, 18 iş makinesi ve 70 personel ile birlikte geceli ve gündüzlü olarak karla mücadele çalışması yürütülüyor. Tatvan'ı 9 eşit bölgeye bölerek çalışmaları aralıksız devam ettirdiklerini belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, 18 iş makinesi ve 70 personel ile birlikte vardiyalı olarak gece ve gündüz çalıştıklarını söyledi. Üç gündür aralıksız devam eden kar yağışından dolayı halkın sorunlarla karşılaşmaması için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Aksoy, "Üç gündür kar yağışı aralıksız devam ediyor. İlk etapta toplu taşıma araçları güzergahları ve hastane yollarını açtık. Daha sonra mahalle yolları ile cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmamız devam etti. Bununla birlikte yol genişletme çalışmamız da sürüyor. 18 iş makinesi ve 70 personel ile birlikte ilçede 9 farklı gölgede çalışmalar gece ve gündüz aralıksız devam ediyor. Pazartesi günü öğrencilerimiz rahat etsin diye okul bahçelerini de temizlenmiş duruma getireceğiz."

Yanlış araç parklarından dolayı kar temizleme çalışmasında sıkıntılarla karşılaştıklarını kaydeden Aksoy, sürücülerin bu konuda duyarlı olmasını ve araçlarını mümkün olduğunca park alanlarına park etmelerini istedi.

Tatvan’da Kar Esareti

Tatvan’da Kar Esareti

Tatvan’da Kar Esareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim